Sommaruppgift

Hej alla blivande Plutoföräldrar!

 

På skolan arbetar vi för en hållbar utveckling och är certifierade ”Grön flagg” genom Håll Sverige Rent. Mer om detta kan du läsa på bloggen ”Grön flagg” på Lemshagas hemsida och på HSR.se

Detta års sommaruppgift är hämtat ut tema: Livsstil och hälsa.

Då vi ses i augusti kommer vi att starta upp vårt första tema ”Rörelseglädje – visa oss ett ögonblick där du upplever glädje och rörelse på en och samma gång.”

I sommar vill vi att ditt barn får hjälp med att ta med en bild eller en sak kopplat till vad ert barn tycker  representerar rörelseglädje för hen. Det är bara fantasin som begränsar vad det skulle kunna vara.

Vi vill att ni tar med sommaruppgiften så att den finns på plats första inskolningsdagen i augusti. Barnen kommer att få presentera sin tanke med hjälp av en bild eller en sak. Presentationen kommer att dokumenteras och dokumentationerna kommer att finnas synligt för barnen att ta del av för fortsatta reflektioner.

Syftet och målet med denna uppgift är att barnen ska ha möjlighet till eget inflytande i arbetet och att de genom sitt arbete och kompisars redovisningar får en ökad medvetenhet om vad rörelseglädje kan vara och hur den påverkar vårt välbefinnande, vår hälsa och livsstil.

Det går också hand i hand med det viktiga värdegrundsarbete vi startar upp under hösten med att lära känna varandra och för att skapa en fin grund för barnens fortsatta tid tillsammans här på Lemshaga. Detta görs då barnen presenterar sitt arbete för sina kompisar och då de är aktiva lyssnare vid sina kompisars redovisningar.

 

Hej Plutokompis!

Snart börjar du hos oss på Lemshaga och då vi ses i augusti kommer vi att starta upp vårt första arbete tillsammans, som du nu ska få höra om.

I sommar vill vi att du får hjälp med att ta med en bild på dig eller en sak som visar när du är i ett sammanhang som visar på vad som är rörelseglädje för dig. Med rörelseglädje menar vi rörelse och glädje tillsammans.

Då vi ses efter sommaren kommer vi tillsammans att titta på din och alla dina Plutokompisars bild/sak och prata om alla dessa olika stunder av rörelseglädje som ni har upplevt och tycker om.

Det ska bli roligt att få se din bild eller sak och få höra om rörelseglädjen du upplevt!

 

Hälsningar Maria, Daniel och Anna