Saturnus veckobrev v.35

Hej alla Saturnusar!

 

Kunskaper / Elevers ansvar och inflytande

 

Politik

Ingen har nog gått miste om att det snart är dags för val i Sverige, inte heller eleverna. Under veckan har vi bekantat oss med begrepp som politik, demokrati, diktatur, regering och riksdag. Under nästa vecka kommer vi bekanta oss mer med de olika partierna och vi kommer dessutom att få besöka Ladan och deras vallokal tillsammans med våra faddrar samt  kommer vi få vara med vid en debatt som våra faddrar håller i.

 

Nyckeln till skatten

Årets läsebok och arbetsbok heter Nyckeln till skatten. Eleverna har fått sina läseböcker och de känner sig redo att börja arbeta i boken. Vi är framförallt väldigt nyfikna på vad det är för skatt Bea, Asta och Cesar letar efter. Kanske ger den oss någon information om skatten vi letar efter, som enligt sägnen, sägs finnas på Lemshagas marker.

 

Engelska – Happy year 3

Nu har vi kommit i gång med läromedlet, Happy year. Under detta läsår kommer vi att arbeta med Gleerups digitala läromedel i engelska. Under veckan som gått har vi arbetat med arbetsområdet “Me”. Veckans lektion fokuserade på följande mål:

  • Att kunna hälsa och säga hej då på engelska.
  • Att kunna presentera mig.
  • Att kunna säga om jag är en flicka eller en pojke.
  • Att kunna svara ja eller nej på engelska.

Happy year 3 är indelat i tre nivåer vilket gör att eleverna kan lägga sig på sin nivå.

 

Textil och träslöjd

I tisdags kom slöjdlärarna Åsa och Ayla på besök. De presenterade sig och därefter gick vi tillsammans och besökte båda slöjdsalarna där de berättade mer om vad eleverna kommer att få prova på. Eleverna är mycket nyfikna på att sätta igång. I detta ämne är eleverna indelade i tre grupper, A, B och C. I januari kommer de att byta ämne, de som har haft träslöjd kommer då att få prova på textilslöjd och vice versa.

     

 

Hem och skola

Läxa: Vi börjar med läxa nästa vecka.

 

Information inför nästa vecka:

Måndag: Skoldagen börjar kl.9.30. Röda gruppen kommer att börja med dans i musikladan kl.9.30.

Tisdag: Du som har slöjd går direkt till slöjdsalen kl.8.20 eller tittar först in hos oss i Villan för att sedan gå till Slöjden.  Friluftsliv – tänk på att ha kläder efter väder.

Onsdag: Idrott – eleverna har idrott utomhus. Tänk på att ha med ombyte och handduk. Gröna gruppen ska vara ombytta och klara kl.8.20. Gottis öppnar omklädningsrummen kl.8.10

Torsdag: Du som har slöjd går direkt till slöjdsalen kl.8.20 eller tittar först in hos oss i Villan för att sedan gå till Slöjden.

Fredag:

 

Mobilfri skola och Självständig hemgång

Vi vill påminna om att vi är en mobilfri skola. Har eleven med sig mobilen till skolan ska den lämnas in till en pedagog på morgonen för att senare återfås vi hemgång. Vi pedagoger upplever att det är elever som har självständig hemgång som inte vet exakt när de ska åka hem. Vi ber er därför att i lugn och ro, innan ni lämnar, prata igenom när, var och hur ditt barn ska komma hem efter skoldagen så att de är väl medvetna om detta. Det går även bra att skriva in på Schoolsoft hur ditt barn tar sig hem men vi har tyvärr inte möjlighet att alltid påminna alla elevers olika tider. Självständig hemgång

 

Tänk vad härligt och roligt det kan vara med en ny sandlåda!

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Camilla, Pernilla och Desirée

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.