Välkomna till Neptunus och första klass!

Nu är det dags att starta ett nytt kapitel tillsammans med er, som förstaklassare!

 

Klassen är indelad i två grupper, röd och grön, och eleverna fortsätter i samma grupper som i Pluto. Vi välkomnar tre nya elever till oss: Jonathan och Edvin, som kommer att gå i den gröna gruppen och William som ska gå i den röda. Lisa Webering kommer att vara mentor för den röda gruppen och Ann-Sophie Petersen kommer att vara mentor för den gröna gruppen. Agnes Jansson är ansvarig pedagog från fritids.

 

Varje vecka på fredag em lägger vi ut ett veckobrev på hemsidan under Neptunus. Där kommer vi skriva om veckan som varit, ev läxor men också viktig information. Det är viktigt att ni regelbundet läser dessa brev och gör det gärna tillsammans med era barn. Förutom detta brev skickar vi inte ut veckobreven via mailen. Titta även efter eventuell information från fritids, som också publiceras under veckobrev. På SchoolSoft hittar ni bl a. närvarorapporteringen, scheman och individuella utvecklingsplaner. Tveka inte att fråga om det är något ni undrar över.

 

Vi ser fram emot att lära känna er och att få uppleva ett spännande år tillsammans!

 

 

 

Nästa vecka:

  • Skolstart – Vi träffas på måndag 20/8 i amfiteatern kl.9.00. För de som är i behov av omsorg innan kommer fritids att finnas på plats som vanligt. Efter samlingen i amfiteatern kommer vi att gå till klassrummet. De föräldrar som har möjlighet är välkomna att vara med under vårt första upprop. Därefter vill vi pedagoger umgås själva med våra elever. Skoldagen avslutas kl.13 och för de elever som har behov att stanna längre är fritids öppet som vanligt.

  • Lägerskoledager – torsdag och fredag kommer vi att ha lägerdagar på skolan. På torsdagen kommer vi att ha olika aktiviteter på skolan och vi äter lunch här. På fredagen kommer vi att vara i skogen i närheten av skolan. Denna dag vill vi att eleverna har med sig en frukt, lunchmatsäck och något att dricka. (Ej läsk, godsaker eller nötter)

 

Kommande händelser:

  • “Lärakännasamtal” – Vi kommer att erbjuda dessa samtal från vecka 39, men framförallt på onsdagen den 19/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla.  

 

Övrig information:

  • Avtal om datoranvändning – Vi vill att ni fyller i blanketten om datoranvändning och bildpublicering som ni får av oss vid skolstart.
  • Specialkost – Vi vill att ni som har allergier och intolerans med läkarintyg lämnar in blanketten med specialkost.  
  • Se över och uppdatera era uppgifter på SchoolSoft vid behov, så att vi har rätt kontaktinformation till er. Tänk på att ni måste lägga in era barns tider så att fritids vet när ni lämnar och hämtar. Det är också viktigt att ni frånvaroanmäler innan kl 8:00 vid sjukdom.

 

Ann-Sophie, Lisa & Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se