Neptunus V 43

Hej alla Neptunusar!

Denna vecka har bjudit på flera aktiviteter utöver det vanliga. FN-samlingen och Nalledagen kan ni läsa mer om nedan.

Den stora överraskningen som vi bjöd eleverna på var att Tobbe Trollkarl kom och trollade för oss! Det var en kul show där även barnen fick vara delaktiga.

 

Kunskaper

Under veckans matematiklektioner har vi avslutat kapitel 5 i matteboken. Vi har bildat tio och räknat vidare. Vi har tränat på att skriva talen 11-20. Vi har jämfört antal saker upp till 20. Vi har använt begrepp som fler och färre och större än och mindre än inom talområdet 0-20. Vi har också jämfört grupper. Vilken grupp har fler eller färre? Vi har tränat på att använda begreppen rätt ställe. Vi har räknat och jämfört antal genom att bilda tio och sedan jämföra  de antal som är kvar. Vi har tränat på att storleksordna tal upp till 20 i stigande och fallande ordning.

Vi har gjort skolverkets bedömningsstöd i matematik där nästan alla är klara.

 

  

 

Under svenskalektionerna har vi arbetat med bokstaven Ii. Precis som vi brukar göra arbetade vi i arbetsboken, med bokstavspåsen och tittade på “Livet i bokstavslandet.” När det finns tid över kan vi ha extra uppgifter där eleverna får färglägga efter en instruktion. Där tränar vi dels på läsningen men också vikten av att följa instruktionen rätt.

 

 .   

 

Denna vecka har vi i SO fokuserat på FN-dagen och barnkonventionen. Vi har tittat på en kort film och pratat om några av artiklarna, som rätten till ett namn, rätten till att gå i skola och rätten till att få mat varje dag. Vi funderade på och skrev ner vad vi faktiskt kan vara tacksamma för, som att vi inte lever i krig, att vi får mat varje dag, att vi går i skolan och att vi bor i hus. Dessa vimplar användes sedan under vår FN-samling som Uranus-eleverna bjöd in till i musikladan. En tillfälle som var fyllt av musik, allsång, dans och eftertanke.

 

 

  

 

NO-lektionerna har vi tittat på en film och arbetat med vårt häfte svenska djur och lärt oss mer om igelkottar. Visste ni att Igelkotten tillhör de äldsta existerande arterna av däggdjur. Igelkottens förfäder dök upp redan för cirka 65 miljoner år sedan och de såg nästan precis likadana ut som idag.

 

friluftslivet gick vi upp till raketen där eleverna först fick till uppgift att skriva sitt namn med naturmaterial. Därefter visade Gottis hur ett stormkök fungerar för att sedan koka gott te till oss alla. Vi satte oss med vårt te och Gottis läste sedan en mysig saga för oss.

 

Normer och värden

Idag har vi firat nalledagen på Lemshaga. Nallarna fick vara med under hela dagen både på lektioner och raster. Nallarna var bra samtalspartner när man skulle berätta hur man tänker, men också en mysig vän i leken. Nallarna var också med under våra “tvärgrupper”, där den stod i fokus under alla aktiviteter vi gjorde tillsammans.

 

    

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 10 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken till vecka 45, efter lovet.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Höstlov. Både fritids och skola stängt.
Tisdag: Höstlov
Onsdag: Höstlov
Torsdag: Höstlov
Fredag: Höstlov

 

Kommande händelser:

  • 8/11 Klassaktivitet, se inbjudan här! halloween disco
  • V46 Barnboksvecka – Vi vill att alla elever tar med sig en favoritbok hemifrån som de kommer att få visa och berätta om.
  • 20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka
  • 21/12- 7/1 – Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt.

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.