Neptunus V. 37

Hej alla Neptunusar!

För att vi ska få en bild av vart just ert barn befinner sig kunskapsmässigt och vilka förmågor de besitter har vi börjat göra avstämningar när det gäller läsning och matematik. Vi använder oss av skolverkets bedömningsunderlag både i svenska och matematik. Vi har börjat med svenska och dessa kommer ni få ta del av på samtalen i nästa vecka.

 

Skolans Elevhälsoteam har gått igenom resursbehoven och sett att det finns ett behov av utökat resursstöd i Neptunus. Fram tills dess att rekryteringen av en resurspedagog är klar kommer Trixie vikariera på denna tjänst.

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi denna vecka arbetat med bokstaven A. Bokstavspåsen är mycket uppskattad av barnen och vi får ta del av både klurigheter saker som är lätta att gissa på.

 

   

 

SO-lektionerna har vi tittat på “Vem bestämmer” och lekt lekar som utvecklar samarbete och att kunna lyssna på varandra.

 

NO-lektionerna har vi fortsatt vårt arbete med ormar. Eleverna har ritat och skrivit om snoken och huggormen.

 

Under veckans matematiklektioner har vi bland annat fått besök av Josefin. Med henne arbetade vi med problemlösning utifrån en bild.

 

 .

 

När vi hade friluftsliv gick vi en härlig promenad till Scoutstugan. Där fick barnen samarbeta med att hitta olika saker till ett naturbingo. Efter det var det fri lek. På bilderna kan ni se hur trevligt vi hade det.

 

 

Idrotten så var idrottshallen upptagen av fotograferna så vi promenerade till IP och lekte lite och provade på att hoppa längdhopp och höjdhopp utan ribba.

 

 

 

Idag fredag har vi varit på Gustavsbergsteatern och sett pantomimföreställningen Vid skogens slut… Det var en fängslande föreställning om att alla inte är lika men det går att vara vänner ändå. Efteråt så samlades vi utanför teatern och åt våra matsäckar. Tack alla föräldrar som kunde hjälpa oss så vi kom iväg. Vi fick med oss en liten kom ihåg broschyr som vi delar ut på måndag.

 

 

Hem och skola

 

Eleverna kommer att få tillgång till en iPad här på skolan. De kommer bl.a. använda appar där de behöver lyssna på t.ex. bokstavsljud eller instruktioner. Av erfarenhet vet vi att de hörlurar som vi kan erbjuda dem inte alltid gillas av eleverna. Därför får de gärna ta med sig ett par personliga hörlurar som kan ligga kvar på skolan under läsåret.

 

Viktig information:

  • Vi har några som ännu inte lämnat in Avtal om datoranvändning lämnar den till oss så snart som möjligt.

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 4 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.
  • En elev ur vardera klass får en “bokstavspåse” med sig hem. I påsen ligger en bokstav som kommer att vara hemlig för de andra eleverna tills den ska presenteras. Samla 5 saker som börjar på den bokstaven. Det kan vara lite klurigt som t.ex. halstabletter för bokstaven O = ont. Påsen vill vi att eleven tar med sig tills på måndag veckan efter.

 

Nästa vecka:

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.

Tisdag: Bild och Engelska

Onsdag: Utvecklingssamtalsdag – Fritids tar hand om eleverna hela dagen. Dagen är indelad i olika pass, de kommer att erbjuda kör, slöjd och idrott förutom vanliga fritidsaktiviteter.

Torsdag: Idrott med ombyte. Läxa lämnas in.

Fredag: Läxa och bokpåse lämnas ut.

 

Kommande händelser:

    • “Lärakännasamtal” – måndag den 17/9 samt onsdagen den 19/9 då hela dagen är vigd till detta.

 

  • Föräldramöte – Den 26 september mellan kl 17:30-19:00 är ni välkomna på föräldramöte i Neptunus klassrum.

 

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

19 kommentarer

Kommenteringen är stängd.