Merkurius veckobrev v.34

Hej Merkurius!

Vilken vecka ni har bjudit på! Äntligen kom ni till skolan i måndags, efter att vi lärare fått vara här en vecka innan, och utan, er. Vi har hunnit med upprop och stationer, Ladans Lärakännadag, Stadsorientering på Djurgården och en hel dag och kväll på Björnö. Överallt har vi sett goda exempel på samarbete, omhändertagande, omsorg, humor och empati, både i den egna klassen och i de blandade grupperna med sjuor och nior. Ett extratack till alla föräldrar som kom och förgyllde kvällen på Björnö, med glada tillrop och en taggad tävlingsnerv.

Nästa vecka börjar vi gå enligt schema. Ni hittar ert schema på school soft och vi vill påminna om att titta på det varje dag, minst några veckor framöver, eftersom ändringar dyker upp hela tiden medan vi gör praktik av teori.

TA MED ERA IPADS PÅ MÅNDAG!

Ni som inte hade med er lås till skåpen behöver ta med er det så snart det går. Tips: Lämna en extranyckel i en kompis skåp, så slipper vi klippa upp låset om du glömmer nyckeln någon dag.

Vi behöver också ha in alla avtalslappar (se förra veckans veckobrev). Läs igenom, skriv under, ta med och lämna in.

Utvecklingssamtalstider HT18

Den här terminen kommer utvecklingssamtalsdagen ligga på förmiddagen den 17/9 samt under hela dagen den 19/9. Respektive mentor kommer snart att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT18. Ni kommer att hitta dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.

OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Merkurius klasstelefon

I år kommer vi använda Merkurius klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 08.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Viktiga datum:

12/9 Föräldramöte med kl.18-20.30

17/9 Tid för utvecklingssamtal på förmiddagen. Om du inte har samtal har du sovmorgon och börjar efter mentorstimmen enligt ditt schema.

19/9 Utvecklingssamtal, 1/2 studiedag 1/2 ledigt.

25/9 Lemshagaspelen, idrottsdag, matsäck

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Merkuriusteamet