Mars v.45

Heeeeejsan alla små gulliga marsipaner!

En vecka efter höstlovet har gått. Vi gjorde det! Yey! Denna vecka har vi haft fullt fokus på att bara landa efter lovet, komma tillbaka i rutinerna och se till att arbeta oss framåt mot jullovet. Denna vecka har inte mycket nytt hänt för vi har baaara bara övat matteprov och fokuserat på våra nuvarande kunskaper. Det som sker utomhus är att det blir mörkare och dagarna känns kortare, men också ger det oss ett härligt höstmys.

Något vi märker med barnen som fortfarande hänger med dem, trots att vi går mot mörkare tider och många blir vanligtvis mer trötta, är elevernas engagemang. Det är så oerhört kul att se hur väl de alltid vill göra sina uppgifter. Tid är en sak som istället svänger fokuset för våra elever och där märker man bara på hur mycket fokus de vill lägga på sin uppgifter så länge de har tiden för det.

Jag har inte några fina bilder att visa er.  När vi väl arbetat har vi arbetat och eleverna fokuserat på sitt. Så denna vecka får bilderna finnas med i minnet 🙂

 

Fredagskluringen: Vad tror du? Är ett trafikljus är programmerat? Vad får dig att säga så?

Fokus denna vecka:  Matteprov

Varför jag skriver om att tid behövs när eleverna gör sina uppgifter och vill göra dem bra är för att det är något jag (Maria) fått ta del av på riktigt denna vecka. Jag har märkt under veckan när vi övat och speciellt när vi skrivit matteprovet. Att tid, det är något så oerhört guldvärt att ha i beaktande. Jag vill att barnen ska nå sitt mål och alla ska få lyckas. Då är inte tiden det viktigaste. Jag lät helt enkelt barnen få skriva klart proven på den tiden det tog för dem. 

Det måste jag säga men, WOW! Redan nu innan jag rättat proven och ser barnens uträkningar, svar och tankar blir jag som lärare helt tårögd. När man ser hur välarbetade prov eleverna gjort och hur mycket de gjort för det där provet för att känna och visa vad de kan och att de kan lyckas. Då blir man stolt som mattelärare.

I matten kommer vi nästa vecka att komma in på nytt kapitel som handlar om tid, tabeller och diagram. Mer information om hur det går kommer framöver. Vi håller på med programmering för fullt en gång i veckan. Programmering är ett nytt ämne i matte och teknik som kommer bli obligatoriskt from nästa år. Redan nu arbetar eleverna regelbundet med detta i programmet Scratch. Det är suuuperkul! Fråga gärna dem där hemma hur man gör 🙂

Ni kan logga in på https://scratch.mit.edu/ och skapa er ett konto med er email-adress om ni vill leka tillsammans hemma med det.

 

Övrig information:

Kommande datum:

V. 47 NO-prov (mer information kommer)

v. 48 Simning för åk 5 (mer info om dag kommer)

Ha en underbar helg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Maria

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.