Mars v.36

Hej alla Mars nissar!

Två riktiga skolveckor avklarade och lever gör vi såklart fortfarande 😉 Denna vecka har det inte varit några avvikande saker i schemat.  De bara rullar på lika fort, som vanligt!

Tabata:

Denna vecka har vi startat upp lite tabata under lektionstid. Tabata är högintensiva träningsintervaller under 4 minuter, som ger bättre effekt på det aeroba och anaeroba nervsystemet. Kort och enkelt innebär det att tabatan ger bättre energiflöde och syreupptagningsförmåga till kroppen och i hjärnan. Det gör att man blir mer vaken, får lättare att koncentrera sig och blir mer uthållig. Därför har tabatan passat jättebra i vår klass då vi har så pressat schema mellan lektionerna och ska orka arbeta hela dagen. Dessutom passar det superbra i samband med att vi pratar om puls, hjärta och lungor i biologin nu…

 

Här är så kul att se hur alla eleverna leker tillsammans och med varandra. Allt från burken, till gungor till att bygga kojor och gissningslekar!

Och så gör vi såhär 😉


Fredagskluringen:

På NO-lektionerna har vi testat vår maxpuls och vår vilopuls. Vi har sagt att ens maxpulsen kan variera beroende på genetiska aspekter och andra faktorer som påverkar. Men vet du hur du kan räkna ut din maxpuls utan att behöva anstränga den?

Fokus denna vecka: Matematiken

Nu har vi testkört matematiken två veckor in på terminen och vi har haft riktigt roligt i matten! Vi har verkligen upptäckt så många olika metoder som man kan göra för att räkna ut ett tal. Och de metoderna fungerar ju för resten av talen vi testar! Win win på den!

Har du upptäckt vilken av dina metoder som är mest effektiva och den bästa metoden att använda sig av? Om inte, fundera på den!

Det som är så roligt med just detta upplägg i matematiken är att det passar för alla. Eleverna har verkligen lagt nivån på sin egen nivå och vart de vill komma. Några har velat fördjupa sig för att bli ännu bättre. Det är verkligen roligt att också se så kreativa och färgglada mattehäften. Det är bevis på att matematiken är oändlig och det aldrig finns ett sätt som är fel.


Upplägget går ut på att inte räkna en massa av uppgifter. De har fått räkna ett eller två tal som de sedan ska vara kreativa med och utveckla på alla sätt de kan komma på.


Nedan kan ni ta del av några bilder från powerpointen för att se hur vi gör med våra matematikuppgifter.

Bilder på några räknemallar vi använder i våra häften när vi ska räkna uppgifterna:

sammanfattning av räknemetoder Mall för mattelogg

Övrig information:

Föräldramötet..

Den 12/9 är det dags för möte och vi tycker det ska bli så kul att får träffa er alla och berätta om hur vi har det här i skolan. Under mötet planerar vi att ta upp saker kring Ängsholmen i åk 6, schemat, närvaro och vikten av att komma i tid, vad vi arbetar med i de olika ämnena, hur vi tänker kring läxor detta år samt hur gruppen i sig mår – vilken härlig start vi fick men även vad vi kommer att lägga fokus på när vi pratar sociala aspekter.

Självklart kan det finnas fler saker ni har funderingar kring och här får ni gärna kontakta oss mentorer om ni har något utöver detta ni vill få svar på eller diskutera kring. Detta för att vi ska kunna förbereda oss på bästa sätt och kunna svara på era frågor på bästa sätt. Vi älskar alla frågor – så våga fråga!

Teater!

På tisdagen den 18/9 kommer vi att ta oss till Gustavsbergsteatern för att kultivera oss lite genom att njuta av en teaterföreställning. Ingen matsäck eller så då vi beräknas vara åter på skolan innan lunch. Här kommer vidare info om själva föreställningen:

Vernisage av Cecilia:

Hälsning från Cissi:

Under förra läsåret fick jag möjlighet att använda en arbetsdag i veckan till mitt eget skapande. Det vore så roligt om ni ville komma och se mina tavlor; oljor, akvareller, pastellteckningar, bladguldsdetaljer, små och stora bilder i ett fint galleri i Gamla stan; c/o Bauer (se inbjudan).

Cissi inbjudan1

Kommande datum:

Måndag 3/9. Nu ska tider för utvecklingssamtal ligga ute på schoolsoft och ni kan boka in er på en tid som passar. Först till kvarn!

Onsdag 12/9. Föräldramöte kl. 18-19.30

Torsdag 13/9. Skolfotografering för alla Marsipaner.

v. 38 är en lite speciell vecka då det är tid för utvecklingssamtal samt en teaterutflykt under tisdagen. Ingen matsäck krävs då vi är åter i skolan innan lunch.

Onsdagen 19/9. Studiedag med utvecklingssamtal. Är du inskriven på klubben och behöver omsorg denna dag – kontakta Mentor.

 

Ha en underbar helg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Maria