Mars v.34

Skepp o hoj alla Marsianer!

Då var första veckan avklarad på det nya läsåret. Phu….Vi pedagoger är helt färdiga och lämnar denna vecka med ett stort leende på läpparna. Vi minns denna veckas härliga inslag av: kojbygge, “princess-lek”, helsköna pyntningar av våra skåp men framförallt vår supermysiga utflykt idag, fredag. Vilken upplevelse och vilka härliga elever!

 

Veckans första dagar bestod av namnskyltar i 3D-format samt ett Picasso-inspirerad porträtt i kubismens tecken. Fråga gärna eleverna vad som är kubismens kännetecken… Dessa konstverk fick sedan pryda våra nya skåp.

Den senare delen av veckan gick åt att förbereda och utföra vår gemensamma cykelutflykt. Vi förberedde oss genom att inspektera våra cyklar, fick en lektion i trafiksäkerhet och gick en tipsrunda för att testa våra införskaffade kunskaper. Visste ni exempelvis att man kan få böter om man inte har ringklocka på sin cykel?

Något vi märkte när vi inspekterade vårt “material” var att många (skulle våga mig på att säga mer än hälften av eleverna i mars) INTE hade en hjälm som var justerad i rätt läge. Detta vill vi verkligen skicka med er hem. Kolla noga hur hjälmen sitter på era barn. I många fall satt de helt lösa och kunde ramla av hur lätt som helst. I dessa fall tappar hjälmen lite av sin funktion….

Nu tackar vi vår första schemabrytande vecka och nästa vecka kör vi igång som vanligt igen.

Psst…

Inför årets matematik:

Detta läsår kommer vi göra om lite i matematiken och inspireras av Singapore matten ännu lite mer! Se bifogad fil för all information.

Här finner ni infon:

Brev till föräldrar MA18:19

 

Kommande datum:

Föräldramöte 12/9 18.00-19:30

Utvecklingssamtalen sker under v.38. Senast v.36 kommer exakta tider att läggas ut men vi vill redan nu flagga för att måndagen och onsdagen kommer att vara de dagar vi koncentrerar samtalen till. Även andra strötider kan förekomma…

 

Ha en underbar helg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.