Mars, inför skolstarten v.34

  

Välkomna åter alla härliga Marsipaner! 

 

Extra viktig (kort) information:  

Måndag:

  • Medtag lås med tillhörande nyckel. Eleverna kommer att få ett låsbart skåp i klassrummet att ha telefoner och andra saker i.
  • Ifylld “multi” blankett länk här Tillstånd blankett skolstart SG

           Observera att vissa saker behövs fyllas i igen…

Onsdag : Badkläder (endast om blankett ifyllt!)samt  bra vandringsskor.

Torsdag : Medtag cykel, hjälm, lås (ska lämnas kvar över natten- alternativt åter på fredagens morgon)

Fredag : Matsäck, badkläder, cykel

Vill du cykla med oss? Vi behöver dig! Kontakta Åsa elller Maria

Se vidare info nedan..

 

På måndag sparkar vi äntligen igång ett helt nytt sprakande färskt läsår. Vi pedagoger har suttit hela sommaren och tänkt på allt vi ska göra under året, så håll i er:)

Då vi vet att ni läääängtar  till oss och skolan vill vi ge er några smakprov på vad som komma skall…

Demokrati och valet hälsar på redan andra veckan, vi djupdyker i matens mystiska kemi och hälsar på hos magister Hälsa när vi börjar bli trötta. Fantasygenren står i fokus för alla mars-skribenter lagom till hösten och mystiken tätnar där vi ska ta oss an ett läskigt läsprojekt med Roald Dahl´s “Häxorna”.  I matematiken tar vi oss i tankarna till Singapore och utforskar den senaste forskningen, på vårt vis här på Lemshaga så klart. Välkomna!

 

Som traditionen bjuder har vi en schemabrytande första vecka. Därefter (v.35) sätter vi igång med ordinarie schema. Se schema på schoolsoft. Vill dock påpeka att schemat kan ändras något så här i början men i det stora hela så ska det vara som det är. Då mycket information kommer kring dessa första dagar spaltar vi upp dem här för tydlighetens skull.

 

Måndag: 9.00 – 13.00

Uppropet sker kl. 9.00 i Amfiteatern för alla elever på skolan. Ceremonin tar ca 30 minuter. Jill och Anna-Lena inleder, ny personal ska presenteras och personalen sjunger en sång. Därefter samlas alla klasser hos sina mentorer och äter glass. Efter glassen tackar vi föräldrar som får lämna över till oss pedagoger.

Glöm ej att fylla i “intygslappen”  och lämna till mentor.

 

Tisdag: 8.20 – 14.00

Vi samlas i klassrummet för gemensamt klassmys och annat skoj.

 

Onsdag: 8.20 – 14.00

Vi har en gemensam förmiddag med nya Jupiter och tillsammans tar vi oss till Södersved för en förhoppningsvis solig badstund. Vill påminna om blanketten igen då barnen INTE får bada om lappen inte är inlämnad!

Under eftermiddagen är vi i vårt nya klassrum och boar in oss ordentligt.

 

Torsdag: 8.20 – 14.00

Denna dag ska vi förbereda vår cykelutflykt som sker dagen efter. Ta med cykel, hjälm och lås. Cykeln ställer ni i cykelboden vid mellangården.

Vi startar dagen i klassrummet 8.20. Då går vi igenom resväg, säkerhet i trafiken och lite annat smått och gott. Under eftermiddagen går vi igenom våra cyklar, annan materiel och genomför olika cykelövningar på IP.

När dagen är slut låser ni fast cyklarna och lämnar de över natten så de finns här på fredag morgon, klara att köra! Vill man cykla hemma går det givetvis, men glöm då inte att cykla hit cykeln igen.

 

Fredag: 8.20 – 14.00

Dags för den stora cykelutflykten! Vi kommer att cykla en runda runt universum för att sedan avsluta med bad på Södersved badplats. Vi räknar med att vara tillbaka på skolan runt 14.00 då vi avslutar vår första vecka tillsammans som marsipaner i åk 5:)

 

Efterlysning!

Då det krävs en del resurser för en sådan här utflykt ser vi gärna att någon förälder följer med. Helst någon som har koll på hur man fixar punka och dyligt. Önskvärt är om en förälder åker i bil som “stand-by” ifall något oväntat dyker upp, exempelvis punka eller någon som ramlar och behöver lite extra omsorg. Vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få. Kontakt Åsa eller Maria.

 

Kommande datum:

Föräldramöte 12/9 18.00-19:30

 

Ha en underbar sista lovhelg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars

3 kommentarer

  • Vad spännande med ett nytt läsår! Så mycket roligt ni ska göra.

    Tyvärr kan vi föärldrar inte följa med på fredag.

  • Helena Forsander säger:

    Man önskar man fick gå i skolan igen :-). Låter som ett superroligt läsår som marsipanerna har framför sig. Härligt!

Kommenteringen är stängd.