Jupiter veckobrev v 34

Hej alla i Jupiter

 

Vilken härlig första vecka vi haft. Äntligen har vi fått träffa er och så smått börja lära känna er också. Det har varit en vecka fyllt med olika aktiviteter men alla har haft samma fokus, gruppsamarbete.

Redan andra dagen har vi fått öva på gruppövningar som ”finn tre förändringar”, vänskapsknuten, öde ön, heta stolen men ni har också övat gruppsamarbete när ni under vår utflykt till sandarna fick laga mat tillsammans. Ju fler dagar som gått desto mer vågar vi prata ihop oss och fundera på hur vi ska göra innan vi gör något. Ni har också bara fått vara och bada på Södersved vilket var både ett skönt avbrott men också en chans för oss vuxna att få se er i en annan skolsituation som var ”fri”. 

När vi var på sandarna lagade vi makaroner och köttbullar. Jag tror de flesta upplevde det väldigt gott, kanske godare än vanligt bara för att vi var ute och ni faktiskt lagade det själva men några fick också uppleva skillnaden med att äta makaroner som låg kvar i vattenbad och makaroner som var avrunna. Godare utan vattenbad… Ni fick också smaka på krabbelurer som lagades på stormkök. Ni ser receptet nedan så kan ni göra det fler gånger om ni vill.

Nästa vecka, vecka 35

Vecka 35 kommer i stort sett ha samma upplägg. Vi kommer att jobba vidare med gruppövningar och ha schemabrytande hela denna vecka med. Det innebär att vi varje dag startar 8:20 och slutar ca 14:00 (förutom fredag då vi slutar 13:00). OBS måndag börjar vi 9:40! En liten förändring sker, det är att även några nya lärare (lärare som ni kommer ha i ämnen som ex. engelska) kommer att vara med oss under lektionerna.

Denna vecka kommer gruppövningarna att vara mer fysiska, både att ni mer ska arbeta mer med kroppen men också att ni behöver hjälpa varandra både hur ni ska tänka kring övningarna men också för att utföra, göra övningarna. Tänk på att ha kläder efter väder och ha oömma, sköna kläder.

Tack för en första härlig vecka

Jupiterteamet

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.