Venus Veckobrev vecka 42

Hej hallå!!

Så har vi då kämpat oss fram ytterligare en vecka här i skolan. Nu hägrar ett höstlov med mys och avkoppling men först skall vi avsluta oktober månad med flagga i topp!

Veckan som gick: Under mentorstiden satte vi fortsatt fokus på demokratiska processer. Ni fick i grupper plocka fram förslag på olika museum som ni skulle vilja besöka under omvärldsdagen (29/11). Klassen röstade sedan fram 6 förslag, tre från röd och tre från grön. Från dessa fick ni sedan rösta via schoolsoft och resultatet blev. Skansen och Armémuseum. Ni kommer i nästa steg att få välja vilket av dessa som just du vill besöka.
Veckan avslutades vid Hellasgården, Nacka där ni fick visa upp era färdigheter i orientering. Vi hade en underbar dag i solskenet och ni gjorde verkligen RIKTIGT bra ifrån er.

Veckan som kommer: Vi gör fortsatt reklam för studietiden på måndag morgon (8:30-9:20). Det är matteprov under veckan så det skulle vara väl investerad tid för många elever. På onsdag eftermiddag är vi inbjudna till Ingarö Kyrka för att titta på deras Allhelgonaspel. Vi har ju nyligen varit på Livskunskap där och tyckte att det var en möjlighet vi inte fick missa. Vi kommer åka buss från skolan 12:55 och sedan avslutar vi skoldagen på plats. Vi tror att det kommer bli runt 14:00. Pedagoger åker tillbaka till skolan med de elever som av olika anledningar skall vara på provtiden.
Tänk även på att inomhusidrotten på alla idrottspass börjar nästa vecka. Så idrottskläder för inomhusbruk och skor för det behöver packas ner.

Övrigt

Klassföräldrar: Vi bestämde på föräldramötet i september 2018 att de föräldrar som är klassföräldrar för terminen ordnar med aktiviteter för att bidra till klasskassan samt klassgemenskapen. Följande föräldrar är följande terminer:

Hösten 2018 – åk 7 Ella, Viggo BS, Sofie B, Oskar B, Pelle B, Nova E, Liam F, Leo GF, Casper H, Emil K, Blenda K, Nelson M och Andreas M
Våren 2019 – åk 7 Hannes, N, Matilda, N, Maya PL, Amelie R, Ida GS, Daniel S, Olivia S, Alma S, Julia S, Sakarias V, Alva W, Vigga W och Edvin WY
Hösten 2019 – åk 8 Hugo A, Emila A, Samuel B, Pär-Albin, B, David B, Melvin D. Linnea D, Anna-Sofia E, Wilma EE, Saga F, Viggo G, Ruben HB och Lovisa H
Våren 2020 – åk 8 Lion H, Alexander J, Wille K, Agnes L, Noelia L, Edith L, Vera PH, Maj S, Vendela S Wilmer T; Gösta TL, Vera W och Kevin Å

 

Tyvärr har inte alla föräldrar svarat på frågan om det är okej att ”dela ut” en maillista till övriga föräldrar i Venus. När vi fått svar av samtliga vårdnadshavare så meddelar vi detta. Det är självklart upp till var och en av er men då ser vi gärna att ni svarar NEJ i rutan så att inga förväxlingar sker. Nyheten ligger ute på schoolsoft!!

Arbetsron: Vi håller nu som bäst på att prata med våra olika mentorselever kring vad vi uppmärksammat under våra klassrumsbesök. I onsdags eftermiddag hade vi klasskonferens där undervisande lärare i Venus diskuterade hur vi på bästa sätt skapar goda arbetsförhållande för oss alla. Bestämda platser, tydlighet över lektionsinnehåll, struktur, iPads en bit bort om de inte används, rutiner kring avslut var några saker som kom upp. Inte direkt några revolutionerande saker men det behövs inte om vi alla hjälps åt. Skolan skall vara en arbetsplats!! Vi mentorer har fått höra många positiva exempel på riktigt väl fungerande lektioner under veckan. Däremot har inte alla lektioner flutit på som vi önskar, så arbetet från vår sida kommer fortsätta. Vi hoppas och önskar att även ni föräldrar fortsätter diskussionen hemma och tveka inte med att höra av er om något specifikt skulle dyka upp i era samtal. Tillsammans når vi slutmålet snabbare!!

Kommande datum:

V 44 Lov
13 och 21 nov Konst workshop
26 Nov Mån Info av Värmdöpolarna mm
29 nov tors Omvärldsdag
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.

Önskar er alla en härlig och trevlig helg!

Ann, Johanna, Mia och Henke