Venus Veckobrev vecka 39

Hej på er!

Så får vi då äntligen börja andas in den höga luften och njuta av höstens härliga färgprakt. Inomhus hos oss i Ladan börjar det bli mer och mer att göra för eleverna så varje lektion är riktigt viktig. Våra förväntningar över vad som skall hinnas med under lektionstid skruvas upp så se verkligen till att UTNYTTJA LEKTIONSTIDEN!!

Veckan som gick: Lemshagaspelen fyllde vår tisdag och i det underbara solskenet värmde inte bara solens strålar utan även en mängd härliga prestationer från våra elever. Hur det gick i klasstävlingen kommer vi vänta med att redovisa tills mentorstiden på måndag. Spännande!!

Vi avslutade sedan veckan med ett teaterbesök i Gustavsberg som gick jättebra. Prata gärna hemma om hur just ditt barn upplevde föreställningen. Under veckan har även alla elever fått tillbaka den större mattediagnosen som vi jobbade med förra veckan. Det var relativt blandade resultat och det ger mig som mattelärare ett bra underlag för vilka områden som vi kommer behöva fördjupa oss i.

Veckan som kommer: Under mentorstimman på måndag kommer vi diskutera Ladans trivsel- och trygghetsregler. Vi kommer göra det för att dels lyfta fram saker som några säkert missat men även för att skapa en möjlighet för eleverna att under demokratiska former vara med och påverka hur arbetet skall gå vidare.
På tisdag börjar (som ni säkert läst på schoolsoft) Venus Röd med Livskunskap på Ingarö Församling. Samling där 8:20 och ni är tillbaka för lunch på skolan som vanligt. Veckan därpå alltså 9:e oktober åker gröna gänget dit.

Övrigt:

Arbetsron.
Vi mentorer tycker att det börjar bli bättre på många lektioner men vi är inte riktigt där som vi önskar vara än. Alla härliga Venuselever förtjänar bättre!! Vi mentorer kommer av den anledningen att göra klassrumsbesök under nästa vecka. Vår tanke är att få en bättre samlad bild över vad som sker i klassrummet när arbetsron blir lidande. Vi kommer att följa upp detta genom mentorsamtal med de elever som behöver det. Blir det trots detta ingen förbättring så kommer vi att kalla till ett extra utvecklingssamtal där just arbetsron och lektionsrutiner kommer stå i fokus.

Teater på Ingarö församlingsgård.
I måndags fick vi finbesök av Elin och Kristina från Ingarö församling. De berättade om ett nytt teaterprojekt som de kommer att starta upp. Varje måndag mellan 15:00-17:00 är alla intresserade välkomna till Ingarö församlingsgård (där Livskunskapen är). Där blir det mellis och teaterspelande. Tänk på att det behövs mer än skådespelare för ett teaterprojekt så DU kan säkert hitta en uppgift som intresserar dig. Har ni frågor så tveka inte att höra av er till;
elin.norin@svenskakyrkan.se eller kristina.a.eriksson@svenskakyrkan.se

Hästallergier.
Vi vill göra er alla uppmärksamma på att vi har elever i Ladan som är väldigt allergiska mot häst. Detta medför att; inga häst redskap/kläder får vara i skolans lokaler. Man kan alltså inte komma från stallet på morgonen med kläder som varit där.

Kommande datum:

2 okt tis Livskunskap
9 okt tis Livskunskap
19 okt fre Orienteringsdag på Hellasgården
V 44 Lov
13 och 21 nov Konst workshop
26 Nov Mån Info av Värmdöpolarna mm
29 nov tors Omvärldsdag
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.


Ha det fantastiskt i helgen!!

Mia, Johanna, Ann och Henke

 

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.