Venus veckobrev V 37

Hej alla Venusar.

Passa på att vara ute på rasterna. Vi har fortfarande riktigt bra väder och det är härligt att vara i solen. Det är också viktigt att ni äter ordentligt på lunchen så ni orkar att vara fokuserade på lektionerna.

Vår känsla är att ni alla överlag trivs riktigt bra hos ”oss” i Ladan. Nu har ju även de olika ämnena kommit igång på allvar så att utnyttja all möjlig lektionstid till vad den är tänkt för ser vi som en självklarhet. Alla vi pedagoger som arbetar med er kommer att guida och lotsa er vidare till tänkande individer som besitter stor kunskap inom många olika områden. Det här gör vi allra bäst TILLSAMMANS!!!

 

Veckan som gick: Mån, Vi fortsatte att planera utvecklingssamtalen på mentorstiden.  Ni tog skolfoto under torsdagen. Hoppas de blir bra.

På onsdagen så var det föräldramöte. Tack alla föräldrar som hade möjlighet att närvara. Det betyder så mycket för era ungdomar och oss. Vi tycker att ni verkar vara  en härlig grupp och vi ser framemot ett samarbete med er för era ungdomar/våra elever. Bifogar minnesanteckningar.

Föräldramöte – Venus 12 september 2018

 

Det bestämdes på föräldramötet att dela upp ansvaret för att medverka i olika aktiviteter inför Venus kommande lägerskola i Solen. Jag bifogar Venus Halvklasser och vilken termin man ska vara med och delta i aktiviteter. Venus grön A på hösten i åk 7, Venus grön B på Våren i åk 7.  Venus Röd A på hösten i åk 8, Venus Röd B på Våren i åk 8.

Venus-Halvklasser

Veckan som kommer:

Måndag;  Eleverna på skolan har utvecklingssamtal från kl 8.00 och fram till första lektionen. Venus röd kl 10.40 med språkval och Venus grön kl 10.40 med språkval och fördjupning. På Onsdag har eleverna utvecklingssamtal.  Eleverna har sitt förbokade samtal och är sedan ledig på övrig tid.

 

Övrig viktig info:

Livet efter Lemshaga:Vi kommer under våren ha en mini mässa för Ladans elever om yrken och utbildningar. Vi undrar om det finns några föräldrar i Venus som kan tänka sig att vara med och informera om sitt yrkesval/ utbildning. Vi återkommer med ett datum.

 

IPads: Att våra elever/era ungdomar nu har fått låna en sådan har väl inte undgått någon. Med det här följer såklart väldiga möjligheter för skolarbetet men även ett ansvar/förväntning över att använda den på ett bra sätt. Tyvärr har ganska många elever visat sig ha det svårt med detta. Prata gärna hemma om hur just ditt barn hanterar balansen skolverktyg på lektioner kontra redskap för rastaktivitet.

 

Från köket: Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost

Lås till skåp; Alla elever måste ha lås på sitt skåp. De elever som glömt måste under v 38 skaffa det annars kommer vi spärra skåpet.

Kommande datum:

17 sep, 19 sep utv samtals tider. Se schoolsoft för närmare info.
25 sep tis  Lemshagaspelen (friidrottsdag med egen matsäck)
28 sep fre Teater
2 okt tis eller 9 okt tis Livskunskap
19 okt fre Orienteringsdag på Hellasgården
V 44 Lov

13 och 21 nov Konst workshop

26 Nov Mån Info av Värmdöpolarna mm

29 nov tors Omvärldsdag

20 dec tors julavslutning kväll.

21 dec fre kompledig för tors kväll.

 

Ha en härlig helg .

Ann, Henke, Mia och Johanna

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.