Venus veckobrev v.36

Hej Gänget!!

Så har vi då lämnat sommarmånaderna bakom oss för den här gången och styr sakta men säkert skutan mot höstens nya utmaningar. Vår känsla är att ni alla överlag trivs riktigt bra hos ”oss” i Ladan. Nu har ju även de olika ämnena kommit igång på allvar så att utnyttja all möjlig lektionstid till vad den är tänkt för ser vi som en självklarhet. Alla vi pedagoger som arbetar med er kommer att guida och lotsa er vidare till tänkande individer som besitter stor kunskap inom många olika områden. Det här gör vi allra bäst TILLSAMMANS!!!!

Veckan som gick: Den inleddes med att ni under mentorstiden påbörjade er förberedelse inför utvecklingssamtalen. Dagarna tuffade sedan på utan större utsvävningar förutom i fredags då husrådet i Ladan höll i skolvalet där alla elever (7-9) fick gå och rösta. Resultatet från skolvalet kommer att presenteras när rösträkningen i landet är klar.

Veckan som kommer: Under mentorstiden skall du göra klart din del inför utv.samtalet. Sedan väntar ännu en vecka utan några schemabrytande aktiviteter. Förutom skolfotot då, som i skrivande stund kommer äga rum på torsdag. Håll utkik på schoolsoft för närmare info.

Övrig viktig info:

Föräldramöte:onsdag, 12/9, klockan 18:00 träffas vi i Ladan för terminens föräldramöte. Det skall bli roligt att ånyo få träffa er och rikta fokus mot era barns skolgång. Vi kommer bland annat att prata om lite praktiska ting, matriser/betyg, utvecklingssamtalen och möjlig lägerskola i år9.

IPads: Att våra elever/era ungdomar nu har fått låna en sådan har väl inte undgått någon. Med det här följer såklart väldiga möjligheter för skolarbetet men även ett ansvar/förväntning över att använda den på ett bra sätt. Tyvärr har ganska många elever visat sig ha det svårt med detta. Prata gärna hemma om hur just ditt barn hanterar balansen skolverktyg på lektioner kontra redskap för rastaktivitet.

Utvecklingssamtalen: Som skrivet tidigare håller eleverna nu på för fullt med att förbereda samtalen. Detta gör de utifrån en stödstruktur som vi tagit fram för att underlätta och strukturera deras tänkande inför kommande IUP. Den ligger som en nyhet på schoolsoft och vi ser gärna att ni tillsammans där hemma går igenom och tittar på vad de skriver.

Från köket: Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost

Kommande datum:

12 sep onsdag kl 18-19 Föräldramöte
13 sep tors Skolfoto
17 sep, 19 sep utv samtals tider. Se schoolsoft för närmare info.
25 sep tis  Lemshagaspelen (friidrottsdag med egen matsäck)
28 sep fre Teater
2 okt tis Livskunskap
9 okt tis Livskunskap
19 okt fre Orienteringsdag på Hellasgården
V 44 Lov

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!!

Johanna, Mia, Ann och Henrik