Venus Veckobrev V. 34

Hej alla Fantastiska Venusar!

Tack för en härlig vecka tillsammans med er Venusar .Det har varit så kul att få hänga med er och lära känna er lite bättre. Ni har jobbat på bra fast vi har gått långt och haft en riktig lång dag igår. Mycket bra jobbat i köket igår inför minglet med föräldrar och syskon. Hoppas ni känner några fler elever och personal  i Ladan nu. Ni är grymma.

Vi vill säga ett stort Tack till alla föräldrar som hade möjlighet att komma på minglet torsdag kväll. Det var så viktigt för oss att få träffa er och ni fick se och möta oss. Det kändes så gott när vi åkte hem i går kväll. Vi är så nöjda med första veckan. 

VECKAN SOM VARIT;

Måndag : Skolåret började med upprop och häng med Ladans alla elever. Därefter så träffades vi för info i våra mentorsklassrum. L3 och L4.

Vi åt lunch tillsammans innan vi avslutade dagen.

Tisdag; Ladans elever delades in i 12 grupper. Vi har blandat Venus, Merkurius och Solen elever. Eleverna fick gå runt på olika stationer för att lära                känna varandra och Ladan, Prova på spel,göra lagflaggor, Ansvarsgrupper, info om Turf Hunt. Det var en mycket bra dag.

Onsdag; Vi var på Djurgården för en Turf Hunt dag. Samma grupper som igår. Här gällde det att få så många poäng som möjligt. Grupperna fick                       en karta i sin mobil,med hjälp av den så skulle dem leta reda på punkter och svara på frågor, göra uppdrag med mm. Allt gick bra i det                        fina vädret. Eleverna åt sin medhavda matsäck vid Djurgårdsbrunns bron. Prisutdelning sker på mentorstiden måndag morgon.

Torsdag: Venuseleverna hade Ladan för sig själva. Vi hade ett scenario där eleverna var flyktingar och skulle ta sig till en båt. Under dagen så                             skulle de ta ställning och diskutera en massa frågor. Återigen så blev det en lång promenad. Det är bra för Hälsan. Vi åt i skolans matsal.                    På em så lagade eleverna lite mat och fika som de bjöd sina föräldrar och syskon på. Det blev gott och uppskattat.

Fredag; Komplediga. Passa på att vila så ni kommer pigga och utvilade inför nästa vecka då kör vi igång med lektioner i alla ämnen.

 

VECKAN SOM KOMMER;

Måndag; Mentorstid: Ni kommer att få era Ipads om era föräldrar fyllt i nyheten på schoolsoft. Glöm ej det.

Vanlig vecka efter schemat. Kolla schoolsoft.

 

Övrig viktig info

Ladans trivselregler.

Ladan ska vara en trygg mötesplats.

därför

visar vi varandra respekt

använder vi ett vårdat språk

är rädda om vår miljö

ger varandra arbetsro

kommer i tid

tar vi ansvar för vårt studiematerial.

Vi mentorer skulle vilja ha hjälp av er föräldrar att ta upp dessa trivselregler med era ungdomar. Vi har märkt att det är mycket prat i klasserna. Man har lite svårt att lyssna på varandra en i taget. Vi kommer på alla lektioner att jobba stenhårt med ”pratet” för att få arbetsro.

Föräldramöte

Ni hälsas härmed välkomna till terminens föräldramöte. Onsdag 12:e September klockan 18:00-19:00. Vi träffas i Ladan.

Utvecklingssamtalstider HT18

Respektive mentor har lagt ut att bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT18. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Venus klasstelefon

I år kommer vi använda Venus klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 07.

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen nedan. Skriv ut, skriv på och lämna in dem till oss under veckan. Vi kan skriva ut åt er på måndag om ni inte kan skriva ut hemma.

Avtal om tekniska hjälpmedel år 7-9

Förväntansavtal

Ladan Ansvarsöverlåtelse

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett 

IPad

Se separat utskick på schoolsoft där ni som vårdnadshavare skall godkänna att era ungdomar lånar en Ipad från skolan.
Vi planerar att lämna ut dessa till eleverna under mentorstiden på måndag v.35.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna.

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

Kommande datum:

12 sep onsdag kl 18 Förldramöte i L3

13 el 14 sep to,fre Skolfoto( Schema kommer senare)

17 sep, 19 sep utv samtals tider. Se schoolsoft för närmare info.

25 sep tis  Lemshaga spelen

28 sep fre Teater

2 okt tis Livskunskap

9 okt tis Livskunskap

19 okt fre Orientering

V 44 Lov

 

Vi önskar er en trevlig helg och ser fram emot att träffa er på måndag!

Vänligen,

Ann, Johanna, Mia och Henrik