Veckobrev v.45

Hej alla elever och föräldrar i Solen!

Nu är vi tillbaka igen efter ett välförtjänt höstlov. Mörkret faller utanför men inne lyser Solarna! Ni elever är positiva, starka och optimistiska. Ni peppar varandra och ni tar verkligen hand om varandra. Det märks att ni börjar förstå att grundskolan går mot sitt slut och att er tid här på Lemshaga snart är över. Den här veckan tror jag faktiskt att ni har kommit ännu lite närmare varandra. Om jag får gissa så tror jag att en av orsakerna kan vara era sommarprat. Wow, vilka prat ni har gjort. Det känns även som jag lärt känna er ännu lite bättre tack vare praten. Ibland önskar jag att ni föräldrar kunde få sitta som osynliga flugor på väggen och bara njuta av stämningen i klassrummet när ni lyssnar på varandras prat. Ni bjuder verkligen på er själva och det tror jag inte att ni hade vågat göra om ni inte hade haft den fina sammanhållning och stämning som ni har. Bedömningen av praten är klar, men jag vill avvakta med att publicera den tills vi har lyssnat på allas prat.

Parallellt med sommarpraten läser, lyssnar, skriver och pratar vi om boken ”Stjärnlösa nätter”. Jag måste även här säga hur imponerad jag är av er. Ni har verkligen tagit boken till er och ni är mycket duktiga på att prata om det lästa.

I No och teknik vet jag att ni nu har fått tillbaka bedömningen av teknikprojektet. Madelene berättar att ni har kämpat på riktigt bra och att hon ser att ni har gjort en fin utveckling även där, jättekul!

Kommande datum:

Fredag 23/11 – Gymnasiemässan. Uppgifter att göra hemma innan mässan kommer nästa vecka!
Torsdag 29/11  – Muntliga nationella prov. Info finns på Schoolsoft!
Tisdag 4/12 – Överlevande från förintelsen Tobias Rawet gästföreläser för åk 8 och 9

Trevlig helg!

/Annica, Madelene, Patrik och Charlotta