Veckobrev v 43

Jupiter

Sista veckan innan lovet är avklarat. Det är säkert många som ser fram emot en veckas ledighet från lektioner och det är kanske välbehövligt också.

Svenska

Vi fortsätter vårt arbete kring Sejtes skatt. Denna vecka har vi däremot koncentrerat oss på att skriva om boken istället för att läsa boken. Ni har alla fått välja en karaktär i boken som ni ska skriva om. Uppgiften har gått ut på att ni ska skriva om boken utifrån en annans synvinkel. När vi läser boken är det huvudpersonen/karaktären Oella som berättar boken. Nu har ni istället valt en annan person som ni utgår ifrån. Det har varit engagerade lektioner från er sida. Ni har skrivit så pennorna glöder och det har varit kul att se hur ni har tagit er an denna uppgift. Karaktärerna ni valt mellan är bl.a. Faros, Joanna, Jaktfalken eller Freden. Sista lektionen ni hade på er att skriva och bli klara med denna uppgift var idag torsdag, lektionen på eftermiddagen. Är man mot förmodan inte färdig (varit sjuk, ledig eller något annat) blir det automatiskt en läxa att bli klar med tills vi ses igen efter höstlovet. Efter lovet blir det att renskriva på iPad och att sätta upp era berättelser i klassrummet.

 

NO

Vi har gått igenom vad fotosyntesen är. Vi har pratat om vad den gör för oss och varför det är så viktigt på jorden. VI har gått igenom de olika delarna, vad fotosyntesen innebär och hur den förklaras. Vi har också kommit in på att naturen är så fiffig att den vill alltid hamna i jämnvikt. Den vill inte att något är mer än något annat utan så länge allt är ”lagom” är det bra för naturen. 

Idrott

Denna vecka var det sista utegympan för denna termin (sista uteidrottsdag= fredag v 43). Det innebär att veckan efter lovet börjar ni med idrott i idrottshallen. Kläder efter att vara inne istället. Ni avslutade sista utelektionen för denna termin med en höstjogg.

 

Ha ett fantastiskt trevligt höstlov så ses vi igen v 45

Krister, Ayla, Camilla och Marie

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.