Välkomstbrev Solen

Varmt välkomna tillbaka alla Solar!

 

måndag 2o augusti – Skolstart

9.00-9.30: samling och upprop vid Amfiteatern. Sätt er på bänkarna markerade Solen Röd och Grön.
ca 9.45: samling i utanför Ladan för glass och mingel

10.00 Samling i L1 och L2 för praktisk information

ca 11.20: avslut för dagen (om några önskar äta lunch finns det möjlighet att göra det från 12.15)

tisdag 21 augusti – Ladans lära känna dag

Ladans lära känna dag är en dag då vi umgås allihopa i Ladan, årskurs 7-9. Syftet är att ha en nyttig och trevlig dag då årskurs 7, 8 och 9 får tillfälle att träffas, umgås och lära känna varandra lite mer.

Vi samlas kl. 8.45 utanför Ladan.

Under dagen kommer ni att vara indelade i åldersblandade grupper om 12. Ni kommer i grupp få ta er igenom olika stationer i Ladan. Det kommer vara allt mellan Ladan quiz, basket, skapa flagga, fika och spelhall.

onsdag 22 augusti- Stadsorientering på Blockhusudden, Djurgården

Samling 8.20 Gbg-centrum. Bussen går 8.35 (474)

Vill man ta sig själv till Blockhusudden går det bra om man meddelar oss dagen innan. Isåfall måste man vara på plats på Blockhusudden kl.10.10!

Under dagen kommer ni vara indelade i grupper om 12 (Samma grupp som dagen innan). Ni kommer få olika uppdrag att lösa för att samla poäng. Priset är lika sött, salt och gott som förra terminen … så det vill ni ju inte missa, eller hur?

Du behöver ha med dig matsäck, glatt humör och kläder efter väder.

Dagen beräknas vara slut cirka 13.45. Vill man ha sällskap tillbaka så åker man båt med oss pedagoger kl.14.27. Men vill man åka hem själv genom att ta buss in till stan innan går det bra också bra.

torsdag 23 augusti

Dags för er klassresa!

v. 35

Den här veckan följer vi det ordinarie schemat. Observera att det är ett preliminärt schema och att det kan komma att bli ändringar. 

På måndagens mentorstid kommer ni att få ut era iPads under förutsättning att ni lämnat in ert nya avtal.

Utvecklingssamtalstider HT18

Den här terminen kommer utvecklingssamtalsdagen ligga på förmiddagen den 17/9 samt under hela dagen den 19/9. Respektive mentor kommer snart att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT18. Ni kommer att hitta dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Solens klasstelefon

I år kommer vi använda Solens klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 09.

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen nedan igen. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på tisdag. Vi kan skriva ut åt er på måndag om ni inte kan skriva ut hemma.

Datoravtal finner ni under praktisk info på hemsidan. http://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Avtal-om-användning-av-tekniska-hjälpmedel-åk-7-9-1.pdf

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett – Specialkost

Schema

Erat schema ligger ute på hemsidan redan nu, men som vi skrev tidigare finns det risk för ändringar under första veckorna. http://lemshaga.se/schema/

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp.

Värdesaker

Vi vill påminna er om att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

Viktiga datum:

12/9 Föräldramöte med gymnasieinformation kl.18-20.30

13/3 Teater här på skolan. Dagen slutar ca kl.15. Obligatorisk närvaro.

17/9 Tid för utvecklingssamtal på förmiddagen. Om du inte har samtal har du sovmorgon och börjar efter mentorstimmen enligt ditt schema.

19/9 Utvecklingssamtal, 1/2 studiedag 1/2 ledigt.

25/9 Lemshagaspelen, idrottsdag, matsäck

19/10 Orientering

29/11 Muntliga NP

Hur känns det att vara Solar nu? Och Vad är ditt bästa sommarminne?

Ha en trevlig helg! Vi ser fram emot att träffa er igen på måndag!
/Annica, Patrik, Charlotta och Madelene