Välkomna till inskolning på Pluto

Vi har tre inskolningsdagar som pågår mellan kl. 9.00-12.00. Efter dag 3 är inskolningen klar och ni kan lämna barnen på Plutofritids efter behov mellan kl. 7.30-17.00.

Vi vill att en av er föräldrar är med på skolan två av de tre dagarna och den första dagen är ni med i verksamheten hela tiden.

Märker vi att barnen behöver föräldrastöd under dag tre säger vi till.

Ni börjar inskolningen i den grupp ni placerats i med start den 8 augusti eller den 15 augusti.

Grupp 1, vecka 32 (8, 9, 10 augusti)

Grupp 2vecka 33 (15,16,17 augusti)

Den 13 augusti och 14 augusti är skolan stängd pga studiedagar.

 

Dag 1 

Kl. 9.00 är barn och föräldrar välkomna in i klassrummen för att lära känna oss pedagoger, kompisar och den nya miljön.

Vi kommer att leka, ha samling och sagostund under förmiddagen. Du som förälder är med för att upptäcka allt det nya tillsammans med ditt barn den första dagen. När tiden närmar sig lunch går barn och pedagoger tillsammans i Plutoledet till matsalen för att äta. Ni föräldrar stannar kvar på gården eller i klassrummen och umgås. 

Kl.11.00 – 11.30 lunch i matsalen för barnen. Vi kan tyvärr inte erbjuda er föräldrar lunch under inskolningsdagarna. 

Efter lunchen samlas vi vid Lemshagaeken utanför matsalen för att säga hejdå den första dagen. Ni föräldrar möter upp oss där.

Kl.11.30 – 12.00 har du som förälder möjlighet att tillsammans med ditt barn leka en stund på gården innan ni går hem. 

Dag 2

Kl. 9.00 är barn och föräldrar välkomna in i klassrummen. 

När samlingen börjar vill vi att ni föräldrar i så stor utsträckning som möjligt säger hejdå och går vidare till ateljén. Där finns det möjlighet till kaffe och umgänge med andra föräldrar. En av oss pedagoger finns med en kort stund för information och eventuella frågor. Skolans IT-pedagog träffar er sedan för genomgång av hemsida och inloggning till Schoolsoft.

Barn och pedagoger har samling inne för att sedan gå ut och titta på gårdsgränserna.

Kl.11.00 – 11.30 äter barn och pedagoger lunch i matsalen. Vi samlas vid Lemshagaeken och går sedan ner till gården för en stunds lek.

Kl.11.30 – 12.00 lek och avslut på Plutos gård (utanför Plutos klassrum). Föräldrar och barn säger hej då till oss pedagoger som ansvarar för utcheckning av varje barn på vår ipad.

Dag 3

Kl. 9.00 är barn och föräldrar välkomna in i klassrummen efter att en av oss pedagoger checkat in er på vår ipad i hallen. Den här dagen lämnar ni era barn på morgonen och åker iväg en stund för att sedan hämta kl 12.00. 

Kl. 11.00 – 11.30 äter barn och pedagoger lunch i matsalen. Vi samlas vid Lemshagaeken och går sedan ner till gården för en stunds lek.

Kl. 11.30 – 12.00 lek och avslut på Plutos gård (utanför Plutos klassrum).

Föräldrar och barn säger hej då till oss pedagoger som ansvarar för utcheckning av varje barn på vår ipad.

Dag 4

Nu kan barnen gå på fritids utifrån de behov som finns.  (Dvs när ditt barn haft sina tre inskolningsdagar). Vi har öppet kl. 7.30-17.00.

Vid lämning och hämtning är det viktigt att ni föräldrar stämmer av med oss Plutopedagoger så att vi kan checka in och ut era barn på vår ipad. 

 

Måndagen den 20 augusti kl. 9.00 är det skolstart på Lemshaga. 

Alla klasser samlas i amfiteatern för en gemensam läsårsstart. Vi vill att du lämnar ditt barn till oss senast kl. 8.30 på Pluto, så att vi kan gå ner tillsammans till amfiteatern. Ni föräldrar som har möjlighet och önskar att vara med är välkomna att delta under stunden vid amfiteatern. 

Efter skolstartsdagen börjar skoldagarna i Pluto kl.8.30 och slutar 13.15. Före och efter skoldagen är det fritids.

Förskoleklass är från och med detta läsår 2018/19 obligatorisk. Det innebär att ni måste ansöka om ledighet för era barn under terminerna. Det görs på blanketten Ansökan om ledighet som ni hittar på hemsidan under Praktisk info. Blanketten lämnas sedan till oss pedagoger.

 

Utrustning att ta med:

* regnkläder och gummistövlar

* extrakläder, egen klädlåda finns i byrån utanför klassrummen

* vattenflaska och solhatt/keps

* bra skor att leka i

* varm tröja/tunnare jacka

Vi ber er att lämna egna leksaker och pennor hemma.

 

Om ni vill nå oss:

pluto.personal@lemshaga.se   

Tel. 08-586 313 10

 

Varmt välkomna 

Maria, Daniel och Anna