Uranus veckobrev v.46

Hej alla fina barn och föräldrar i Uranus!

Det har varit en jättefin vecka med mycket koncentration, arbetarlust och engagemang!

NO

Vi är så imponerad av våra barns samarbetsförmåga och engagemang i vårt projekt kroppen! I grupper har de nu tillsammans utforskat kring sitt organ och är snart färdiga med deras faktatexter. Nästa steg är att skapa en frågesport på Kahoot för att testa lyssnarnas kunskaper efter de kommande redovisningarna.

Svenska

Denna vecka var det barnboksveckan. Alla barn hade med sig en favoritbok som de läst eller lyssnat till. Det märks att barnen tycker att det är roligt att visa och prata om böcker de gillar! Det var en stort spann av olika genrer, allt från Harry Potter till fakta om mode under 1500-1700-talet. De fick sitta i par och berätta om sin bok och läsa för varandra i klassen. Sedan fick de skriva en bokrecension.

Vi har gjort ett litet läsförståelse test där de fått koppla ihop en liten text med rätt bild. Vi har även arbetat med substantiv som är allt som du kan säga en, ett eller flera framför. Vi har även pratat om och arbetat med hur man böjer ett substantiv på olika sätt.

Birgitta som skulle besöka oss under fredagen var tyvärr sjuk, men vi lottade ut nya ”veckans elev” och det blev Bianca i röda gruppen, och Frida Å i den gröna gruppen.

Programmering

Den röda gruppen hade programmering och vi utforskade vad algoritmer är för något. Barnen fick programmera en figur som fick gå genom en bana för att nå vissa mål. Sedan fick de pröva på programmeringsspelet BeeBot. Barnen tycker det är så kul med programmering! Nästa vecka är det gröna gruppens tur att testa.

För er som inte vet… Algoritmer: Instruktioner hur man ska lösa ett problem, steg för steg. En slags beskrivning hur något ska göras, ungefär som ett recept.

!

Matvecka

Nästa vecka kommer Uranus ha sin matvecka. Barnen har tagit fram förslag och röstat på teman och maträtter som skall serveras den veckan. Det temat som röstades fram var: Mat från USA. Under denna vecka har därför barnen färglagt Amerikanska flaggor som blir fina dekorationer till matsalen.

Normer och värden

Fadderträff

På måndagen hade vi bjudit in våra faddrar för en träff. Eftersom det var länge sen vi alla träffades och att det har kommit in nya elever så var fokus på att lära känna varandra bättre. Vi hade även förberett oss med att alla hade tagit med en favoritbok som de har läst eller lyssnat till. Tillsammans i de olika grupperna fick alla visa sin bok och berätta om varför man valt just den boken. Om man ville fick man läsa lite ur den för sin grupp. Sedan fick de spela sällskapsspel med varandra. Mycket uppskattat av våra barn och vi ser fram emot nästa gång!

Övrig info

Biblioteket

På torsdag ska vi åka till Biblioteket. Nytt för denna gång är att alla barn ska ha med sig sina lånekort och det är på grund av gdpr- lagen. Har ditt barn ett lånekort hemma så ta med det hit så samlar vi in dom. Gärna så fort som möjligt eller senast på onsdag.

Utflykt

Nästa måndag den 26/11 kommer vi att åka till Gustavsbergsteatern för att se på baletten ”Nötknäpparen” där några av våra barn kommer att medverka. Vi kommer inte hinna tillbaka till lunchen så därför behöver barnen ha med sig en lunchmatsäck och en frukt. Vi undanbeder läsk, fika och godis.
Eftersom det är sovmorgon/fritids på måndagar så kommer följande att ske: Alla barn samlas senast kl 8:40 och går tillsammans från skolan kl 8:45. OBS! Mycket viktigt att komma i tid!
OM man vill lämna sitt barn direkt vid Gustavsbergsteatern behöver man meddela oss muntligt eller via mail. Då behöver man se till att barnet är på plats vid teatern kl 9:30.

Fritids

JULLOV

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet.

Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft.

Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritids/fritidsklubb stängt: 27-28 december. Samt 7 januari.

Lemshaga fritids/fritidsklubb öppet: 21 december. Samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på fritids.

Hälsningar Fritids och Klubben

Kommande händelser:
22/11 Vi åker till biblioteket i Brunn. OBS! Nytt är att alla ska ha med sig sina lånekort.
26/11 Vi ser på föreställningen Nötknäpparen i Gustavsberg (medtag lunch)
20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka
21/12- 7/1 Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt.

Nästa vecka:

Måndag: Sovmorgon/fritids till 9:40
Tisdag: Friluftsliv, drama
Onsdag: Ny läxa delas ut, kap 11 ”Inga elever i lärarrummet”, idrott
Torsdag: Kör mm
Fredag: Veckans elev (Frida Å och Bianca)

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Lisen och Vincent

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.