Uranus veckobrev v.41

Hej alla i Uranus!

Vilken rolig och innehållsrik vecka vi har haft tillsammans!

Kunskaper/ Utveckling och lärande

Svenska

Vi har arbetat med frågor på ytan och frågor på djupet. Barnen har övat på skillnaden på frågor där svaret går att hitta direkt i texten (på ytan) och på frågor där svaret inte står i klartext (under ytan).

För att utmana oss i tänkandet och dra egna slutsatser behöver vi träna på ”under ytan” frågor, att läsa mellan raderna. Det ger barnen en djupare läsförståelse eftersom det krävs att man måste aktivera sin egen bakgrundskunskap och söka ledtrådar på olika ställen. Så att ställa sådana sorts frågor är ett tips när ni läser med era barn!

Under onsdagen fick vi besök av Biancas morfar Gustaf som med inlevelse läste sagan ”Snipp, Snapp, Snorum” för den röda gruppen.

 

Matematik

Vi har fortsatt att arbeta med blockmodellen inom problemlösning kring del- helhet och fler -färre. Vi har som vi nämnde på föräldramötet ändrat lite kring våra rutiner under matematiklektionerna och vi kan se en positiv skillnad. De har även uttryckt att de älskar att arbeta med loggboken vilket är jättekul att höra.

Det har verkligen varit en positiv vecka med samarbete på hög nivå. En styrka i båda grupperna är att de kommer på så många olika metoder att lösa problemen med. Genom att lyssna på hur andra tänker när vi löser matematiska problem, lär vi oss av varandra och främjar vårt matematiska tänkande!

SO/Normer och värden

Vi har pratat om känslan ”nöjd”. När är man nöjd? Hur ser man om någon annan är nöjd? Hur kan man göra någon annan nöjd? Och så här kan faktiskt nöjdhet se ut…

NO / Skolan och hem

Vi har fått expertbesök igen till alla barnens glädje! Denna gång var det Maltes pappa Martin som ville besöka oss. Han jobbar som ambulanssjukvårdare och brandman och barnen hade förberett med massor med frågor om kroppen. Vi fick alla lära oss stabilt sidoläge samt hjärt och lungräddning. Så viktig och bra kunskap. Tack Martin!

 

Vi har även fått lära oss massor om vårt största organ, nämligen vår hud! Vi har fått lära oss om underhud, läderhud och överhud. Vi har lärt oss krångliga ord som melanocyter och att de skickar ut melanin som skyddar oss från solen. Men fråga gärna era barn om varför det faktiskt är viktigt att vara ute i solen och varför det kan vara bra att smörja huden om den är torr.

Veckans elev

Fast denna vecka var det veckans lärare…kan ni gissa vem som är vem?

Nästa ”veckans elev” lottades fram och är Nora J i gröna gruppen och Nora B i röda gruppen.

Friluftsliv

På tisdag ska vi till scoutstugan igen. Det behövs såklart kläder efter väder och en liten ryggsäck då vi går en bit. Denna gång får barnen gärna ha med sig något varmt att dricka samt en smörgås eller en frukt.

Nästa vecka

Måndag: Sovmorgon eller fritids. Skolan börjar kl 9.40
Tisdag: Friluftsliv, drama mm
Onsdag: Ny läsläxa delas ut, kap 8
Torsdag: Lilla kören, engelska
Fredag: ”Veckans elev” (Nora J och Nora B)


Trevlig helg!

Sara, Cissi, Lisen och Vincent

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.