Tellus veckobrev v.34

Hej alla härliga Tellusar!

 

Vilken underbart härlig lägerskola på Ängsholmen vi fick! Tack till alla er goa elever och föräldrar för en fenomenalt bra uppstart av terminen <3 Solen sken på Tellus dessa dagar men i detta glada hjälpsamma positiva inbjudande samarbetande gäng känns det som att inte ens hällregn hade hindrat oss. Detta bådar verkligen gott inför det kommande läsåret. Vi kommer att titta på bilder från dessa härliga dagar gemensamt de kommande veckorna men även skapa ett google-album där ni tillsammans kan titta i lugn och ro. Återkommer med länk till detta. Några exempel bifogar vi dock här.

 

 

Kommande vecka i skolan kommer vi att testköra schemat så räkna med smärre förändringar – 10 minuters flytt här och där eller byte av plats mellan lektioner kommer det troligen att bli. Under v.35 följer vi dock schemana som ni hittar i schoolsoft eller via denna länk: (ändra bara mellan grön och röd) Schemavisare

Viktigt att ha med sig är hänglås (gärna med extranyckel att lämna in) och idrottskläder för utomhusidrott redan till tisdagen.

Vi kommer i år att undervisa främst i ämnesklassrum (MaNOTk i en sal och SvEnSO i en sal) vilket gör att de elever som vill ha speciella pennor etc behöver ett pennfack så att de lätt kan förvara sina saker och bära dem mellan klassrummen. Detta för att kunna utnyttja väggarna i klassrummen mer pedagogiskt och även för att vi lärare ska kunna förbereda lektionerna bättre och även hinna vara mer närvarande i samtal med elever på rasterna.

Vi har laddat med mycket nytt rastmateriel i Tellus (fotbollar, hopprep, twistband, kortlekar, spel m.m. och peppar alla som vill att ta med eget pingisrack. Bollar finns i massor. Självklart hjälps vi också åt att vara rädda om vårt materiel så att det räcker och håller länge. Har ni utelekgrejer hemma som inte används är det såklart välkommet med ytterligare tillskott i rastlådan.

Med önskan om ett fortsatt bra läsår! /Mentorerna Catrin, Julia och Malin

Kommande:

13-14/9   Skolfotografering
17/9         Tid för utvecklingssamtal 8.00 – 10.30
19/9         Utvecklingssamtalsdag 8.00 – 17.00 – 0,5 studiedag + 0,5 ledig dag

Tider att boka med respektive mentor kommer i schoolsoft.

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.