Solens veckobrev v.43

Hej alla fina solar!

Nu är det äntligen dags för ett välförtjänt läslov! Ni har jobbat så fantastiskt bra och det märks hur mycket ni kämpar, allihop! Ert kämpande ger resultat, eller hur?

Läsanvisningar för läslovet finns på Schoolsoft och i Classroom. Eftersom ni inte har era paddor behöver ni både läsa och skriva på papper. Men det ska väl gå bra, eller hur?

I svenskan har vi börjat lyssna på era sommarprat, vilka prat! Wow, jag är så imponerad och jag tror att ni alla är imponerade av vilka klasskompisar ni har. Vi har lyssnat på allt från hur vår plastförbrukning påverkar våra hav till skräckhistorier.

Parallellt med sommarpraten läser vi boken Stjärnlösa nätter och jag märker att ni har reagerat över innehåller och hur olika det kan vara att växa upp i Sverige. Boken handlar om Arkan som växer upp i Norsborg utanför Stockholm. Han tvingas mot sin vilja, gifta sig med sin kusin för att inte göra sin pappa besviken.

På mentorstimmarna fortsätter vi vårt arbete med Mindset. Vi tränar på att upptäcka våra statiska och dynamiska mindset och utifrån dessa sätter vi upp personliga mindsetmål.

Efter läslovet kommer vi finslipa er muntliga förmåga så att ni blir riktigt vassa inför de nationella proven. Du vet väl att de går av stapeln den 29:e november?

Läs nu riktigt ordentligt och ha ett underbart lov!

 

/Team Solen