Solens veckobrev v.38

Hej alla Solar!

Det är mycket som händer i skolan nu och många saker att hålla reda på. Den här veckan har vi haft utvecklingssamtal och pratat mycket om mål och kunskapskrav. Något som har slagit oss lärare är hur olika ni elever uppfattar kunskapskraven trots att ni går i samma klass och undervisas av samma lärare. Men det betyder egentligen bara en sak, vi lärare ska försöka bli lite bättre på att förklara hur kunskapskraven hänger samman med de uppgifter vi gör under lektionerna.

En positiv sak som har kommit upp på samtalen är hur ni uppfattar arbetsron. Ni tycker att det är bra arbetsro och att ni får bra studiero. Att det är bra studiero märks verkligen, ni är aktiva, delaktiga och jobbar väldigt väldigt koncentrerat på lektionerna!

Nästa vecka är det Lemshagaspelen på tisdag. Se mer info på Schoolsoft.

Lemshagaspelen 2018

På onsdag kommer Daniel som är studie-, och yrkesvägledare hit och pratar med er om gymnasieval. Han kommer prata med båda klasserna, en i taget på förmiddagen. På eftermiddagen kommer det finnas tid för enskilda samtal med Daniel. På kvällen är det föräldramöte och då kommer Daniel ge era föräldrar information.

På eftermiddagen på onsdag kommer YAM hit igen. Då kommer ni få gå deras utbildning. Utbildningen gäller samtliga elever, även om man inte deltar i själva enkätundersökningen.

Värmdö kulturskola erbjuder nu en skrivarkurs. Se bifogad info.

Skrivarkurs_Värmdö kulturskola_v2_low

Ha nu en riktigt skön helg och akta er för Knud. (stormen som ska komma)

/Annica, Madelene, Patrik och Charlotta.