Saturnus veckobrev v. 43

Hej alla härliga Saturnus familjer,

Nu väntar ett efterlängtat läslov (höstlov) för oss alla. Några av oss kommer vara hemma eller ute på äventyr med familjen och några får följa den roliga planering som fritids gjort för er som anmält närvaro på fritids.
Veckan som varit har varit fylld med roliga händelser och en fantastisk överraskning som skapade både nyfikenhet och glädje. Vi fick även under onsdagen uppleva en enorm rörelseglädje hos eleverna och de visade stort ansvar i idrottsalen under deras gemensamma timme. 

Kunskaper 

Ma – Multiplikation och division

Vi har fortsatt se likheter och bilda talfamiljer med 4:ans och 8:ans multiplikationstabell och divisionstabell. Eleverna börjar bli allt bättre men fortsätt gärna öva så att de sitter helt. Uppgiften finns kvar på glosor.eu och om du vill hitta något annat så gå gärna in på nomp.se och öva multiplikation och division.

Engelska – diagnos

Under veckans engelska lektion så gjorde vi en skriftlig avstämning genom en diagnos och ett spel där de fick öva de mål som har tagits upp under de första 6 kapitel som vi gått igenom. Eleverna kända att diagnosen gärna fick vara lite klurigare nästa gång med uppgifter där de på egen hand fick läsa och skriva mer. Så vi får se hur vi kan utveckla diagnosen till nästa gång.

Vi uppmanar hela tiden eleverna att samtala på engelska och hjälpa varandra med att översätt ord så att alla förstår vad som sägs. Öva gärna att samtala på engelska genom att sätta in de ord som eleverna har haft i läxa i meningar.

  

Elevers ansvar och inflytande / Normer och värden

SO- FN

 

 

Vi har fortsatt uppmärksamma FN och deras fina arbete som de gör för att vi alla ska få möjlighet att utvecklas oavsett vem vi är. Denna vecka har vi uppmärksammat alla elevers unika egenskaper. Vi har skapat stjärnor där eleverna fått lyfta positiva saker om deras kompisar.

 

 

 

Vi har fått hört berättelsen om 15 åriga Bega från Brasilien som föddes blind. Eleverna fick här lyssna till berättelsen för att sedan fundera kring vilka rättigheter som Bega inte fick som barn. Eleverna fick därefter fundera kring varför det är så viktigt att få möjlighet att gå i skolan. Något som Bega inte fick från början vilket gjorde hennes livet till en början lite tråkigt.
Vi fortsatte sedan att uppmärksamma rätten till namn och födelsebevis där vi fick diskutera och reflektera kring vad ett födelsebevis kan ge oss.

Syfte:
– Att öka kunskapen om att varje barn har särskilda rättigheter som ska tillvaratas.
– Att ge eleverna en förståelse av vilken betydelse det har och hur viktigt det är att ha ett namn och bli registrerad vid födseln. Eleverna lär sig att alla födslar i Sverige noteras och registreras, men att barn på många platser i världen inte har samma möjligheter till att bli registrerade.

  

Vi blev även inbjudna till Uranus FN-Samling för Mellangården där de presenterade vad FN gör. De berättade även några av våra rättigheter som barn. Vi fick även höra kören sjunga och dansa tillsammans.

Vi på Mellangården – Nalledagen

Under fredagen uppmärksammade vi Nalledagen i våra blandade grupper från Neptunus, Uranus och Saturnus. Nallarna fick vara i centrum och vi gav alla nallar rätten till ett eget namn och skapade egna födelsebevis för våra nallar.

Hem och skola

Läxa

Den här veckan har vi ingen vanlig läxa då vi har läslov (höstlov). Ni får istället en ”Höstlovsutmaning” i uppgift. Varje dag får du i uppgift att läsa på ett eller annat sätt utifrån de punkter som eleverna har fått i sin läxbok. (Här är kopian för er som inte var på skolan i fredags. https://docs.wixstatic.com/ugd/e29dfb_95e53eeeb7fc45d8a593e3534280a379.pdf

Mailadress för röd: camilla.mauritzson@lemshaga.se
Mailadress för grön: ingela.eriksson@lemshaga.se

Nästa vecka v.44

Nästa vecka har fritids gjort ett härligt schema för er som anmält närvaro för lovet.

Inför v. 45

Måndag: Felicia och Olle presenterar ”Min familj”
Tisdag: Vi fortsätter leta efter skatten och tar oss till Gustavsbergs hamn. Ta gärna med varm dryck och en frukt. Vid dåligt väder behöver vi tyvärr ställa in.
Onsdag: Idrott inomhus
Torsdag:
Fredag:

Tack för en trevlig vecka,

Camilla, Ingela, Pernilla och Desireé

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.