Saturnus veckobrev v.36

Hej alla Saturnusar!

Kunskaper / Elevers ansvar och inflytande

SO- Valet

Nu är det dags för val och eleverna har under två tillfällen fått bekanta sig med sina faddrar i Merkurius och deras arbete med valet. En av dagarna fick våra elever vara med vid Merkurius debatt där de intog roller som de olika partiledare. Under fredagen fick vi även delta när eleverna i Ladan röstade i skolvalet för att även kunna göra vårt egna val i vårt Saturnusval. Nedan kan ni se hur eleverna har röstat.

        

Så här har eleverna i Saturnus röstat under dagen.Vi ser här att Miljöpartiet (8) fick flest röster (tyvärr är bilden lite missvisande då vi råkat göra två grupper av detta parti) och därefter Socialdemokraterna (7) följt av Moderaterna (6), Centerpartiet (4), Liberalerna (4) och Sverigedemokraterna (3). Några av partierna fick inga röster vilka är dessa partier?

Singma – matematiklektionerna

Vi arbetar nu med Kapitel 1Talen till 10 000. Vi började veckan med att titta på hur vi kan öka och minska med hjälp av hela ental, tiotal, hundratal och tusental. Vi fortsatte sedan att arbeta med Talföljder,  Avrunda tal och Avrundning och överslagsräkning inom det angivna talområdet.  I samband med arbetet i boken har eleverna även fått reflektera och tänka i sin matteloggbok utifrån dagens lektion. Här får de reflektera kring vad eleverna i boken behövde hjälp med  och vilken metod de själva tyckte var enklast att använda. Därefter får de skriva en problemlösning kopplat till dagens lektion. Eleverna får senare publicera den på Classroom där vi skapar en bank med uppgifter som klasskamraterna får klura vidare på.

Elevers ansvar och inflytande / Normer och värden / Kunskaper

Friluftsliv/SO – Saturnus historia om Ingarö

Vi har under veckan reflekterat kring området Malinsbo där den första bron till Ingarö byggdes.

År 1836 den 6 mars hölls en sockenstämma och det var här det beslöts att Ingarös första bro skulle byggas. Den här skulle vara en så kallad lösbro som skulle kunna lyftas undan när större fartyg skulle passera. Den bron byggdes emellertid inte utan ersattes av en annan typ av bro som vi tyvärr inte vet hur den såg ut. Däremot år 1855 togs en svängbro i bruk som användes fram till 1930 då en mer modern bro togs i bruk och var en så kallad klaffbro. Dagens högbro invigdes år 1992.

Vid vårt besök vid det gamla brofästet fick eleverna uppleva brofästet och även reflektera kring hur det kunde sett ut då svängbron var i bruk. Eleverna fick i par skriva en berättelse om deras tankar.

Hem och skola

Läxa

Eleverna kommer att få välja att läsa ur Nyckeln till Skatten eller ur en egen kapitelbok. Därefter får de svara på tillhörande frågor i ditt läxhäfte. Vi kommer även under veckorna erbjuda antingen eng/mattekluringar som extra läxor för de elever som önskar lite utmaning. 

  • Nyckeln till skatten (Läs ur boken så att du på fredag känner dig trygg att läsa tillsammans med en kompis.)
  • Besvara frågorna i din läxbok.
  • Utmaning gå in på glosor.eu logga in med Användarnamn: Villan lösenord: villan1819

 

 

Information inför nästa vecka:

Måndag: Skoldagen börjar kl.9.30. Röda gruppen börjar inte med dans i musikladan utan alla samlas i respektive klassrum
Tisdag: Grupp C går direkt till slöjdsalen (trä och metal slöjd) kl.8.20.
Onsdag: Idrott – alla elever har idrott utomhus. Tänk på att ha med ombyte och handduk. Gröna gruppen ska vara ombytta och klara kl.8.20. Gottis öppnar omklädningsrummen kl.8.10
Torsdag: Grupp A och B går direkt till slöjdsalen kl.8.20 eller tittar först in hos oss i Villan för att sedan gå till slöjden.
Fredag: Läxan lämnas in och ny lämnas ut.  Skolfotografering se utskick på schoolSoft från expeditionen.

Utvecklingssamtal

Nu är det dags för utvecklingssamtal. Vi kommer idag publicera tiderna och det är först till kvarn som gäller. Ingela kommer att ha samtal måndag 17/9 och onsdag den 19/9. Camilla kommer att ha samtal måndag 17/9 och onsdag 26/9. Eleverna håller på och förbereder sig med sina presentationer och gemensamt diskuterar vi nya mål. Inför vårt samtal vill vi att ni föräldrar tillsammans med ert barn svarar på frågorna i dokumentet “Inför utvecklingssamtal” (ligger på Schoolsoft). Välkomna hälsar eleverna och vi pedagoger!

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Camilla, Ingela, Pernilla och Desirée

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.