Plutos veckobrev v. 36

Hej alla Plutofamiljer!

Kunskaper / Normer och värden / Ansvar och inflytande

Nu har vi äntligen dragit igång våra Lärakänna-samtal. Det är så trevligt att få sitta ner med er föräldrar och lyssna på när ni berättar om era barn. Vi fortsätter med det även nästa vecka.

Svenska

Varje vecka kommer vi att arbeta varierat kring en ny bokstav i alfabetet. Då vi arbetar med bokstäverna så kommer vi göra allt från att forma och skapa dem på olika sätt till att skriva dem. Vi får öva oss på hur bokstaven låter genom att dels ljuda bokstaven men också komma på olika ord och begrepp som börjar på den. Veckans bokstav var Aa.

Den här veckan har eleverna fått sina bokstavsböcker. I bokstavsböckerna kommer vi arbeta med bokstäverna genom att göra ett bokstavspussel samt träna på att skriva dem. Vi har pratat om att när man skriver en bokstav är det viktigt att börja uppifrån och ner. Detta testade vi på genom att skriva bokstaven Aa i luften med våra fingrar. Visa gärna hemma! Vi ger eleverna en palett av olika sätt att lära sig bokstäverna på. Detta för att eleverna i framtiden ska kunna ta ett allt större ansvar över sin skolgång och hitta de sätt som passar dem bäst att ta till sig kunskap.

Idrott/rörelse

Under måndagen fick båda klasserna ha idrott i idrottshallen samt leka lekar ute på tennisplanen. På tennisplanen lekte vi bland annat bläckfiskkull och svanskull. Det var mycket uppskattat och vi ser även att barnen tar egna intiativ leka tillsammans på skolgården.

På idrotten fick barnen framförallt lära sig om regler och förhållningssätt i idrottshallen. Det är viktigt att följa regler i idrottshallen, framförallt för att vi inte ska skada oss själva eller varandra. Dessutom så fick vi leka med en stor fallskärm.

Brandövning

I onsdags pratade vi om hur vi gör ifall brandalarmet sätts igång. Det första vi ska göra när larmet går är att vi lämnar det vi håller på med, går lugnt och stilla till vår hall för att sätta på oss våra skor. Därefter går vi ut och ställer oss vid stängslet intill bandyplanen. Gröna gruppen ställer sig vid de gröna snörena och röda gruppen ställer sig vid de röda. Därefter räknar vi pedagoger in eleverna för att se att alla är där. Vi testade även detta i praktiken! Det gick superbra. Nästa onsdag kommer vi att ha en brandövning på hela Mellangården. Då kommer vaktmästare Jörgen sätta på brandalarmet på riktigt så att vi får öva en gång till! Vi kommer förbereda barnen ordentligt innan detta sker så det inte kommer som en överraskning.

Nästa vecka – viktiga punkter!

Måndag: Idrott – GRÖNA gruppen kommer att ha idrott 08:30, därför önskar vi att ni lämnar era barn senast 08:20 på måndagar så att vi hinner samla in alla barn för att tillsammans gå bort till idrottshallen. RÖDA börjar som vanligt kl 08:30.

Tisdag

Onsdag: Brandövning

Torsdag: Skolfotografering / 14:30-16:00 Skogsutflykt RÖDA gruppen

Fredag: Simskola – Mångrupperna NIX och CHARON åker till simhallen med Anna och Maria. Viktigt att dessa barn lämnas senast kl 08.00. Tag med dryck, frukt, badkläder och handduk i en ryggsäck/gjympapåse. HYDRA är kvar på skolan med Daniel.

 

Trevlig helg!

/ Plutos pedagoger

 

 

 

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.