Merkurius veckobrev v.45

Hej allesammans!

Mentorstid
Vi planerade vår omvärldsdag som kommer den 29/11. Alla elever har chansen att komma med förslag på bra/intressanta museum att åka till. Vi kommer få fram 2 olika val som eleverna kan välja på.
Efter detta var det Halloweenfest planering som stod i fokus. Alla grupper var i full gång.
Här kommer en hälsning från planeringsgrupperna:

Halloweenfesten 16/11
Stort engagemang har nu lagts ned på att få i hop allt inför detta evenemang. Observera att detta är den aktivitet som alla ska bidra till för att få ihop pengar till klassresan. Planeringsgrupperna hälsar att detta måste gå före andra aktiviteter på fritiden (om de inte är mkt viktiga).
/Planeringsgrupperna

SO
Vi har sedan valet gått vidare på spår som ligger nära det vi just avslutade. Spåret vi jobbar med just nu handlar om romer och hur de behandlats i Sverige. Denna folkgrupp kommer ligga som grund när vi tar oss an jobbet med de mänskliga rättigheterna. Runt dessa kommer vi prata om etik, humanism och en hel del historia. Mycket spännande och vi har redan börjat skapa en utställning…

Inför gymnasiemässan
Vi börjar så smått närma oss vårt besök på gymnasiemässan (23/11). Nu är det viktigt att ni föräldrar engageras i detta besök. På måndag kommer alla elever få en läxa/uppdrag att göra med er föräldrar. Denna är en viktig del i förberedelserna inför mässan. Vi vet att utan förberedelser blir dessa besök tid som kunnat använts till annat. Läxan kommer sedan följas upp på mentorstiden den 19/11. Känner man att man vill börja redan nu, kan ni gå in på denna länk

https://www.gymnasiemassan.nu/aktuellt/tidning18?sc_lang=sv-se

Tryck på ”öppna mässbilagan här>>”

Ni föräldrar som vill ta chansen att hänga med kan meddela oss mentorer!
Utöver era förberedelser har kommer vi mentorer på måndag ta ett större grepp om förberedelserna inför gymnasievalet. Mer om detta kan ni läsa i vår Lpp (Normer & värden/merkurius/Mitt liv, mina val del 1).

Detta ska bli kul och det känns som vi tar oss in på en ny etapp på vår resa tillsammans!!!

Kommande datum:
13/11: Merkurius grön till Livskunskap i Brunn (Församlingsgården). Samling 8.30-11.30
23/11: Gymnasiemässa, heldag, tider och platser återkommer vi med.
29/11: Omvärldsdag, heldag, museibesök, återkommer med info.

Ha en fantastisk helg allesammans!
/Merkuriusteamet