Merkurius välkomstbrev v.33

Hej allesammans!

Vi i Merkuriusteamet har nu suttit här i skolan och tänkt tillbaka på våra härliga dagar vi hade i juni!

Utöver det har vi förstås funderat, tänkt, planerat och fixat för vi ska nu möta ett nytt spännande år år tillsammans!

Nu kör vi igång nästa etapp mot era gymnasier, arbeten, karriärer, upptäckter, så varmt välkomna tillbaka!!!

 

Innan vi ses tänkte vi ge er information om saker som är bra att ha koll på!

måndag 2o augusti – Skolstart

9.00-9.30: samling och upprop vid Amfiteatern. Sätt er på bänkarna markerade Merkurius Röd och Grön.
ca 9.35: samling i utanför Ladan mot parkeringen

10.00 Samling i L5 & Loftet för information och aktiviteter

11.55 Lunch tillsammans

När vi ätit klart slutar dagen ca 12.20

tisdag 21 augusti – Ladans lära känna dag

Ladans lära känna dag är en dag då vi umgås allihopa i Ladan, årskurs 7-9. Syftet är att ha en nyttig och trevlig dag då årskurs 7, 8 och 9 får tillfälle att träffas, umgås och lära känna varandra lite mer.

Vi samlas kl. 8.45 utanför Ladan.

Under dagen kommer ni att vara indelade i åldersblandade grupper om 12. Ni kommer i grupp få ta er igenom olika stationer i Ladan. Det kommer vara allt mellan Ladan quiz, basket, skapa flagga, fika och spelhall.

Dagen beräknas avslutas cirka 14:20.

onsdag 22 augusti- Stadsorientering på Blockhusudden, Djurgården

Vi samlas i Gustavsbergs centrum kl. 8.25. Bussen går kl.8.40 så det går inte att komma senare. Vill man ta sig själv till Blockhusudden går det bra om man meddelar oss dagen innan. Isåfall måste man vara på plats på Blockhusudden kl.10.10!

Under dagen kommer ni vara indelade i grupper om 12 (Samma grupp som dagen innan). Ni kommer få olika uppdrag att lösa för att samla poäng. Priset är lika sött, salt och gott som förra terminen … så det vill ni ju inte missa, eller hur?

Du behöver ha med dig matsäck, glatt humör och kläder efter väder.

Dagen beräknas vara slut cirka 13.45. Vill man ha sällskap tillbaka så åker man båt med oss pedagoger kl.14.27. Men vill man åka hem själv genom att ta buss in till stan innan går det bra också bra.

torsdag 23 augusti

En dag tillsammans på fantastiska Björnö!

Vi ska denna dag ta chansen att vara tillsammans för att på denna härliga plats hitta på massa saker!

Vi samlas allesammans 10.15 på parkeringen till Björnö naturreservat.

Du kan ta buss 467 dit från Gustavsberg  kl.9.14(byte till 428X i Brunn  kl 9.32. Den går mot  Björkviksbrygga).  Sofia kommer åka denna buss. Du är då framme vid hållplatsen vid ca 9.57 (sedan promenad ca 10 min till parkeringen).

Efter samlingen tar vi oss härifrån till Norrviken. Här är vi hela dagen tills det blir kväll! Mycket mysigt, trevligt kommer vi ha tillsammans!
Kl 18.00 välkomnar vi alla föräldrar. Ni kommer förbi bommen med bilen ca 17.30-17.45.

Alla tar med sig egen picknick som vi avnjuter tillsammans innan vi avslutar med gemensamma aktiviteter! Om dina föräldrar inte kommer tar du med dig din picknick på morgonen (vi kör ut den till dig).

Vi slutar senast 20.00 ute vid Norrviken. Vi jobbar nu på besked om det går att köra bilar ut för er föräldrar.
(21.07 Buss 428 — 21.44 i Gustavsberg)

Det finns en fråga ute om föräldrar är intresserade av att ta hand om en övernattning på plats (önskemål från elever). Är man intresserad av detta måste man meddela dettatill mentorer senast tisdag 21/8, för att vi ska kunna se att detta blir av. Det behöver vara minst 8 föräldrar.

Tänk på:

Lämpliga kläder & skor för längre promenad & aktivitet

Vattenflaska

Tallrik, bestick (vi har med oss pastasallad)

Ev badkläder (om man vill)

Litet fika till eftermiddagen

ev ficklampa till hemvägen

Middagspicknick tänker vi att föräldrar tar med sig

Dagen är obligatorisk då det är kompledigt fredag.

Fredag 24 augusti

Är vi alla lediga då vi förlängde torsdagen!

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen nedan igen. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på tisdag. Vi kan skriva ut åt er på måndag om ni inte kan skriva ut hemma.

Datoravtal finner ni under praktisk info på hemsidan. http://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Avtal-om-användning-av-tekniska-hjälpmedel-åk-7-9-1.pdf

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett – Specialkost

Utvecklingssamtalstider HT18

Den här terminen kommer utvecklingssamtalsdagen ligga på förmiddagen den 17/9 samt under hela dagen den 19/9. Respektive mentor kommer snart att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT18. Ni kommer att hitta dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Merkurius klasstelefon

I år kommer vi använda Merkurius klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 08.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna. Några ämnen med halvklasstimmar finns just nu inte inlagda, kommer nästa vecka.

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

Viktiga datum:

12/9 Föräldramöte med kl.18-20.30

17/9 Tid för utvecklingssamtal på förmiddagen. Om du inte har samtal har du sovmorgon och börjar efter mentorstimmen enligt ditt schema.

19/9 Utvecklingssamtal, 1/2 studiedag 1/2 ledigt.

25/9 Lemshagaspelen, idrottsdag, matsäck