Mars v.46

Vad tror ni om vår nya slogan i Mars:

“Lemshagas Akademi, vi som älskar barn i olika fack”

 

 

Ännu en vecka till ända och så mycket vi har gjort. Vi har diskuterat, reflekterat och värderat i våra SO-ämnen och i svenskan har vi startat vårt läsprojekt med Roald Dahls bok Häxorna.

 

 

Veckan rivstartade med matriser och en provgenomgång. Eleverna fick tillbaka sina prov om Demokrati & Ekonomi och vi kunde glatt konstatera att vi alla lyckats superbra. Dessutom var provet gjort för åk 6 (ett gammalt nationellt prov) så vi kunde känna oss extra stolta denna dag!

Efter genomgång av provet fick eleverna sina matriser. Matrisen kommer inte att finnas i Schoolsoft denna gång då matriserna där ser lite annorlunda ut än Skolverkets. Därför fick alla eleverna med sig sin matris hem. En sak jag verkligen ville trycka på och pratade extra noga med eleverna om, var att matriserna är den slutgiltliga summativa medömningen och grundar sig BÅDE på provet men även på de uppgifter vi arbetat med på lektionerna. Det är alltså mycket viktigt att man gör sitt bästa på lektionerna också då dessa även de räknas med. Hör gärna av er till mig, Åsa, om ni undrar över något eller har några funderingar!

 

Attityder

Under tisdagen så hade vi alla ett mycket känslofyllt stormöte tillsammans. Detta då vi lärare och elever har uppmärksammat att vi återigen är väldigt buffliga med varandra. INGEN elev har några onda avsikter, det kan vi pedagoger verkligen försäkra, men det finns ett sätt som eleverna beter sig gentemot varandra (inte alla men flera) som inte är ok. Det handlar om knuffar och buffar, brottning, sparkar och nypande..

Vi vill även understryka att det här inte är något vi är mycket oroliga för eller känner att vi inte kan hantera, MEN det är viktigt att vi finns här för barnen och vägleder dem rätt i ALLA lägen. Både kunskapsmässigt och socialt.

I tisdags fick Åsa och Maria nog och kände att vi måste ta tag i detta direkt då två incidenter skett på samma dag- därav vårt gemensamma stormöte på eftermiddagen. Tillsammans fick vi som sagt ett känslofyllt möte där vi tillsammans kunde fokusera på vårt gemensamma förhållningssätt och bemötande. Vi kunde konstatera att mycket mynnar i att vi har “buffliga” lekar som börjar oskyldigt men inte alltför sällan övergår till något annat och slutar i konflikt. Det här behöver vi reflektera över. Som enväldiga härskare vi är:) jag och Maria, så beslutade vi att vi att från och med NU slutar vi med alla typer av lekar som  går ut på att någon elev åker ut.

Det är första gången som vi pedagoger går in och faktiskt bestämmer en sådan direkt sak. I grunden så tror vi inte på förbud-utan på att vägleda och guida barnen framåt i olika situationer istället genom konstruktiva samtal. Dock kunde vi tillsammans med eleverna se att just detta var en sådan stor orsak till varför vi hamnar i konflikt med varandra och därför behöver vi alltså justera detta. Skolan är en inkluderande verksamhet där vi ska lära oss att umgås och verka tillsammans. Det är ingen verksamhet som ska syfta till att exkluderna.  

 

Men nu vänder vi blad och blickar vi framåt. Vi har stora förhoppningar om att detta ska bli bättre mycket fort. Redan dagen efter fick vi gladare besked och ett trevligare bemötande. Nu diskuterar vi istället vem/vilka som skickar kärleksbrev… En mycket trevligare verksamhet som ni ser:)

 

Fredagskluringen:

         Var kamikazepiloterna hjältar eller mördare?

Under lektionerna i Religion har vi fokuserat på etik och moral. Flera analyserande och värderande uppgifter har genomförts, varav denna ovan ställda fråga var en av dem… Vad tycker du?

 

 

 

Fokus denna vecka:  Maria Holm slutar  – Andreas Backwall börjar

Maria slutar!

Hej alla!

Detta lilla meddelande är både tråkigt men också suuuperroligt. Jag kommer sluta efter denna hösttermin. Jag ska ut och köra lite på andra vägar. Jag kommer ta hand om mina företag Health By Mia och Wellnesslådan på heltid! Det här är både ett spännande och skräckinjagande val. Det kommer bli både roligt, tufft och lärorikt och jag ska ge den tiden ett försök! Jag har haft en helt fantastisk tid tillsammans med era barn och det kommer kännas ledsamt att inte få jobba varje dag med barnen, Åsa och er. Jag är helt säker på att jag kommer att komma tillbaka och visa mig med jämna mellanrum ändå. Jag har haft en sådan utvecklande tid tillsammans med er och ett sånt himla fint samarbete mellan skola och hem. Det kommer vara en stor saknad! Jag kommer göra allt i min makt för att ge era barn en så fin överlämning jag kan till Andreas, som tar över efter mig.  

Om ni har några frågor får ni jättegärna höra av er. Jag kommer iallafall finnas kvar på Värmdö fortfarande och befinna mig vid Grantomta ute på Wellnessgruppen.

Många kramar,

Maria, mentor i Mars

 

Andreas börjar!

Hallå där, Andreas Backvall heter jag. Jag kommer bli er nya lärare i matematik och NO samt mentor för den gröna gruppen, känns riktigt spännande då jag är ny på skolan. Ser verkligen fram emot att få träffa er alla! Jag har ägnat större delen av mitt liv till musik och har haft turen att få resa runt rätt mycket i Europa, USA och Asien för spelningar. Men för fem år sedan så valde jag att börja följa ännu en dröm jag haft, nämligen att bli lärare! Min fritid går fortfarande till att jobba en del med musik och halvitalienare som jag är, så gillar jag även att laga mat, speciellt pasta i alla dess former. På vintern tycker jag om att leta upp snö för att åka skidor, snöskoter och framförallt stjärtlapp, vad är din favoritsyssla en snöig vinterdag?

Ps. Jag gillar att skoja till det och klä ut mig ibland, gillar du kanske också att gå på maskerad?

Ps. Under Julfikat den 5/12 kommer Andreas att besöka oss, lite så där härligt informellt, så också ni föräldrar får chansen att se honom på riktigt:)

 

Hälsningar från Jill: 

Då det har varit några incidenter i kapprummet så har Jill försökt på flera håll och kanter att förbättra situationen för oss i Mars. En del i detta har varit att flytta de allmänna toaletterna som ligger i våra kapprum till ett annat stället. Detta i syfte att ta bort obehöriga i kapprummet och endast tillåta Marselever att vara där. Detta tror vi är en mycket bra sak och kan vara en del av lösningen.

Jill hälsar också att eleverna har blivit så mycket bättre på att ta hand om sina saker i kapprummet och hänga upp saker och ställa skorna tillrätta. Kul!

 

Hälsningar från klubben angående jullovet:

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet. Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft. Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritidsklubb stängt: 27-28 december. Samt 7 januari.

Lemshaga fritidsklubb öppet: 21 december. Samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på klubben. .

 

 

Kommande datum:

V. 47 NO-prov. Torsdagen den 22/11. Mer info hittar ni på schoolsoft.

v. 48 Simning för åk 5 (mer info om dag kommer)

 

Ha en underbar helg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Åsa

En kommentar

Kommenteringen är stängd.