Jupiter veckobrev v.39

Hej alla!

Ni har allihop utforskat skogarna runt Lemshaga och orienterat er runt på idrotten den här veckan. Så här kul kan man ha det när man hittar ett berg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En hälsning från Klubben inför höstlovet.

Snart är det dags för Höstlov och inför det behöver vi på fritids och klubben veta om ditt barn behöver omsorg under lovet. Ni gör anmälan via schoolsoft, ska ditt barn vara här fyller ni i aktuella tider för v. 44. Ska ditt barn vara ledigt skriver ni ”ledig” under ”kommentar från vårdnadshavare”.

Detta är mycket viktigt att ni gör och det gäller ALLA barn inskrivna på fritids eller klubben. Vi behöver era anmälningar senast 7 oktober för att planera bemanning och aktiviteter.

Hälsningar Fritids och Klubben

___________________________

 

Hösten är äntligen här med regn och rusk men det hindrar inte oss från att vara ute på alla våra raster. Se till att det finns kläder efter väder här på dagarna. Vi har tyvärr inga torkskåp i Storgården så några extra strumpor kan tillexempel vara bra att ha i lådan om skor och strumpor blir blöta.

 

På matten har vi arbetat vidare med klockan, det känns viktigt för oss att eleverna får förutsättningarna att komma i tid till lektioner och kan planera både under lektionstid men också på raster. Att prata extra om vad klockan är både med analog och digital tid hemma är alltid bra. Experimentera också gärna med liknande tankegångar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titta på den analoga klockan hemma

-” hur mycket är klockan i digital tid nu?”

– ” hur mycket är den om 25min?”

-” hur lång tid är det kvar till …(valfritt klockslag)”

– ” hur länge sen var klockan … (valfritt klockslag)”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har övat på att ha prov i matematik under veckan, som en del i att arbeta med klockan. Först fick eleverna öva på ett prov under två lektioner så att de skulle känna igen frågorna och strukturen. Det riktiga provet såg sen likadant ut även om tiderna skiljde sig lite åt. Att ha prov är ett jättebra tillfälle att fortsätta öva, absolut inte bara en kontroll.

Sista lektionen på veckan gick vi igenom hur eleverna kan hitta resultat från läxor och prov på schoolsoft.

 

 

I Trä- och metallslöjden fortsätter vi att tälja och lära oss om skärande verktyg. Nu hade turen kommit till de riktigt små kravsnitten. Vi inspirerades av instruktionsvideos där man skär frukt och grönsaker till olika blommor och djur, tex på restauranger. Där efter fick eleverna svenska morötter som de tränade på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syftet med uppgiften är att träna på olika tekniker och handgrepp vid täljning och att förstå knivens olika delar och funktioner. Om eleverna vet hur man ska och kan använda kniven som ett verktyg blir det en bra motpol till datorspel och tv-spel där knivar används på ett helt annat sätt. Eleverna har väldigt stor respekt för kniven i salen och använder den fokuserat och kontrollerat.

Extra kul med morotsslöjd var att det gick att äta upp det man inte blev nöjd med och att det inte finns några förutfattade meningar om vad det ska bli.

 

Viktigt!

Vandringsdag på onsdag.

Kläder efter väder och bra skor för att orka gå hela dagen.

MATSÄCK med lunch, frukt och dricka. Packa i en ryggsäck som du kan och orkar bära själv

 

 

Påminnelse: Föräldramöte v.41 den 10/10 mellan 18:00-19:30 i Jupiters klassrum

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.